Jean Gagnerot Aloxe Corton 1er Cru Coutiere 2013
Jean Gagnerot Aloxe Corton 1er Cru Coutiere 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
En burgundisk skønhed af format på vej mod sin bedste alder...
Gagnerots Aloxe-Corton byder på en smuk Bourgogne-oplevelse, der gør det nemt at blive betaget af Bourgogne.
Vinen kommer fra den lille 1. cru La Coutière på lidt over 2 hektar, der ligger lige nedenfor Grand Cru’en Les Grandes Lolieres, som producerer verdensklassesvine til helt andre priser.
Man fornemmer straks kvaliteten og den kærlighed, der er lagt i dette lille mesterstykke fra Jean Gagnerot. Fornem Bourgogne af den allerbedste slags!
Smagenote
Kirsebærrød farve i glasset. Modne røde kirsebær, tranebær og jordbær kærtegner næsen i første øjeblik, inden lakridsede og fadkrydrede noter følger trop. Skovbund, trøfler og svampe finder også vej til duftsanserne, inden animalske indslag af læder, kød og stald byder ind med det bedste, de har. Mineralske toner klinger harmonisk med i en skøn vinoplevelse, der stiller en dejlig smagskoncentration og herlig dybde til rådighed. Med dunbløde tanniner og en strålende elegance. Smagen af verdensklasse! Drik nu eller gem 10+ år fra høståret.
Nyd den til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, tatar, svamperetter, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-16 °C.
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir. I den nordlige del af Côte de Beaune finder man berømte Aloxe-Corton. 1. cru’en La Coutière ligger i 240 meters højde over havets overflade lige ved siden af Grand Cru’en Les Grandes Lolieres. Undergrunden er præget af rødbrun kalkstens-og mergeljord med et højt indholdet af mineralet potassium, som giver ideelle betingelser for dyrkning af den sarte Pinot Noir-drue. Gæringen varer over lang tid og finder sted på ståltank med regelmæssige ''pump overs'' og pigeage, hvor hatten af drueskaller presses ned med et stempel for at udtrække farve, tannin og smag. Herefter lagres vinen på egefade i 16 måneder, heraf 40 % nye og 60 % brugt mellem 1-3 gange.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser: Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!