
Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2017
Gør dig rede til en magisk rødvinsoplevelse…
Dette er en af de største Bourgogner i mands minde! Her er dog ingen bluff, ingen hokuspokus, selv om man undrer sig over, hvordan det kan lade sig gøre at ’’trylle’’ så stor en vin frem…
Huset hedder Henri Villamont. Marken hedder Grands Echezeaux, storebroren til Echezeaux, og den er en af de absolut bedste marker i Côte de Nuits. Grand Cru’en ligger på en stribe land og grænser op til Clos de Vougeot. Ikke den ringeste nabo at have! Udgaven fra Domaine de la Romanée-Conti fra samme Grand Cru koster 10.000 eller derover..
Und dig selv denne kæmpe og uforglemmelige vinoplevelse!
Nyd den store Bourgogne til fuglevildt, rødt kød, sarte vildtretter, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2017?
En indbydende rubinrød farve med et violet skær melder sig i glasset. En rig aromapalet af konfiterede kirsebær og mørke brombær folder sig ud, afløses af lakrids som fra en nyligt åbnet slikdåse og våd, ubetrådt skovbund med nedfaldsblade i en skov, hvor det lige har regnet. En parade af noter som skovjordbær, sorte kirsebær, blåbær, tørret kød, visne blade, kakaobønner og mokka valser frem og opløser sig dansende i hinanden. Lidt fadkrydderi sætter ekstra kulør på den dybt intense og guddommeligt komplekse vinoplevelse! Kødfuld, klassisk ’’Bourgogne-blød’’ og elegant helt ud til fingerspidserne. Drik nu eller gem 25+ år.
17,5-18 / 20 - La Revue du Vin de France
Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2017 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage