
Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2014
Grands-Echezeaux er magisk rød bourgogne og storebror til naboen Echezeaux. Ikke i areal, men vurderet ud fra Grand Cru'ens anseelse, kvalitet og prisniveau.
Grands-Echezeaux starter normalt omkring 2000 kr. og slutter med Domaine de la Romanée Contis udgave på den dyre side af 10.000 kr.
Vi har skaffet ganske få flasker topanmeldt Grand Cru Grands-Echezeaux, som lige nu kan opleves til en helt uhørt pris. Bourgogne største kup i mesterklassen!
Nyd den store Bourgogne til fuglevildt, rødt kød, sarte vildtretter, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 15-17°C
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nytt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamont rates tårnhøjt hos bl.a. Wine Enthusiast og vinene er altid blandt Bourgognes bedste til prisen
Hvordan smager Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2014?
Mørk bourgognefarve med violet skær. Næsen præsenterer sig aristokratisk med intens og nuanceret duft af fuldmodne og konfiterede røde bær, lakrids, våd skovbund, soltørrede svampe samt en paraderække af luksuriøse krydderier fra lagringen på 65% nye egetræsfade. I munden kødfuld og seriøs med utvetydigt Grand Cru-klasse… Skovjordbær, sorte kirsebær, blåbær, tørret kød, visne blade, kakaobønner og mokka. Grandiøs rød bourgogne med fløjlsblød tanninstruktur og unik præcision. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Hvordan er Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2014 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra Vosne-Romanées berømte Grands-Echezeaux. Af Grand Cru’ens 9,14 hektar ejer Henri de Villamont sin egen juvel af en jordlod på bare 0,43 hektar. De håndhøstede druer afstilkes 100% inden gæring og modning på egetræsfade. 14 til 28 dages skindkontakt, afhængigt af årgangen, samt 16 måneders lagring på 228 liters egetræsfade (65% nye) giver vinen ekstra dybde, struktur og Grand Cru-kompleksitet.
Druer
Pinot NoirOm Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage





