
Henri de Villamont Bourgogne Aligoté 2016
Smag lige med her… Derfor er den hvide bourgognedrue Aligoté er total trendy i USA!
Med forrygende friske og mineralske hvidvine realiserer druen i disse år et hidtil ukendt kvalitetspotentiale. Og priserne er attraktive!
Før i tiden levede Aligoté en skyggetilværelse på flade ”pløjemarker”, mens Chardonnay solede sig på Côte d'Ors berømte skråninger. Som resultat var Aligoté-hvidvinene så meget til den, øhm, ”friske" side, at det meste blev forsødet med solbærlikør – og nydt i den franske klassiker, Kir Aperitif.
Jovist er Kir en dejlig cocktail - men kvalitetsvine som Henri de Villamonts sprøde og mineralske Aligoté smager helt fortrinligt i sig selv...
Nyd den som aperitif – eller til friske fisk og skaldyr, sushi, lette grøntsager, tapas og cremede oste. Server ved 8-12°C
Eller nyd den med Creme de Cassis i den klassiske cocktail Kir Aperitif.
Hvordan smager Henri de Villamont Bourgogne Aligoté 2016?
Elegant klar citrongul med friske grønne nuancer. I næsen pakket med friskskårne grønne æbler, citrus, røget og havsaltet mineralitet, der langsomt giver plads til fine strejf af græs, hasselnød, honning og kærnemælk. I munden let og læskende med frugt og mundrensende friskhed i sublimt samspil. Sitrende mineralsk finish… sådan smager lækker Aligoté. Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.
Henri de Villamont Bourgogne Aligoté 2016 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage