
Haut Faugéres Saint-Emilion Grand Cru 2010
2010 Haut Faugeres Saint Emilion Grand Cru (Libournais, Bordeaux)
Ganske enkelt en Saint-Emilion i topklasse: BEDRE og BILLIGERE end mange GRAND CRU CLASSÉ! Så godt smager vin fra Silvio Denz – en af meget få, som scorer 100/100 hos Parker!
Moderne og kraftfuld stil, domineret af senthøstet, fuldmoden Merlot-frugt. Chateau Faugeres og andenvinen Haut Faugeres stammer fra de samme 37 ha, som dels er plantet på kalkstensplateau, og dels på skråninger med ler/kalksten. Men hvor Chateau Faugeres modnes i 14 mdr. på 50% nye barriques, så modnes andenvinen Haut Faugeres på hhv. 1 og 2 år gamle barriques. De færdige vine er tæt beslægtede, men med Haut Faugeres som den mest frugtrene og tidligst drikkemodne. Vinkonsulent: Michel Rolland. (85% Merlot, 10% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon)
Dyb granatrød. Intens og udviklet næse: modne solbær, blommer og svesker forenes med lakrids, kaffebønner og nellike. Komplekse strejf af læder, krogmodnet kød og balsamico fra flaskemodningen. I munden rig, blommeagtig smooth og intens. Imponerende intens! Trods tætte tanniner forbliver vinen med sin frugtcharme og sin velintegrerede alkohol let at drikke. Lang og kompleks finish - perfekt drikkemoden. En andenvin i absolut verdensklasse! (14,5% alkohol; gemmepotentiale: ca. 2025)
92/100 (Winespectator, årg 2010): ”Shows lovely polish despite a hefty core of crushed plum, raspberry coulis and cassis. The long, racy finish lets mouthwatering red licorice, fruitcake and singed anise play out, while a roasted apple wood note wraps everything up. Should unwind into a serious crowd-pleaser with cellaring. Best from 2016 through 2028.”
91/100 (James Suckling, årg. 2010): "Intense aromas of ripe fruit that goes to tar. Full body, with soft silky tannins and a fruity finish. Round and attractive."
Serveringstemperatur: 16-18 °C
Andeconfit; and i asiatisk udgave; vildtkød; lam; svin; kalv og okse (rødt kød - stegt eller grillet); rødvinssauce/sauce bordelaise; sauce béarnaise; smagsintense oste.
Chateau Faugeres’ vej mod verdenseliten har været kometagtig. Slottet, som er beliggende 6 km øst for Saint-Emilion by, havde et ret anonymt omdømme fra 1820’erne og helt frem til 1987, hvor først ambitiøse Peby Guisez (1945-1997) og siden dennes enke Corinne Guisez med en række investeringer og forbedringer gav kvaliteten et markant løft. I foråret 2005 solgtes ejendommen til den schweiziske parfumemand og kunstsamler, Silvio Denz, som siden – og med den store pengepung fremme - har stilet efter absolut perfektion: markudbytte så lavt som 18 hl/ha; grøn høst; håndhøstede druer; optisk frasortering af underlødigt druemateriale; op til 25% mostkoncentration ved saignée-metoden; mikrovinificering af mere end 45 håndhøstede parceller; opførelse af supermoderne tyngdekraftbaseret vineri; etc. Anstrengelserne bar hurtigt frugt. I 2012 blev såvel Chateau Faugeres [andenvin: Haut Faugeres] samt Chateau Peby Faugeres [andenvin: La Merle de Péby Faugères] forfremmet til Grand Cru Classé. Og i 2015 fulgte så den foreløbige kulmination – den forjættede 100/100 score fra selveste Robert Parker (tildelt 2005 Chateau Peby Faugeres).
https://www.supervin.dk/vin/frankrig/st.emilion--pomerol_rodvinFind flere vine fra Saint Emilion her.
Haut Faugéres Saint-Emilion Grand Cru 2010 passer godt til...
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%