
Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019
What quality… Alle de store anmeldere er oppe at ringe. Har Nordrhônes bedste Syrah-value lige overgået sig selv?
Den unge komet Thomas Farge laver bare bedre og bedre vine år for år, og det er efterhånden umuligt at udpege en bedre vinproducent i Saint-Jospeh.
Tag bare denne røgede og perfekt peberkrydrede koldklima-Syrah fra op til 60 år gamle vinstokke. Vi taler udelukkende granitholdige terrois omkring Vion samt appellationens nok førende landsby, Saint-Jean de Muzols.
Hele herligheden trumfes med superårgangen 2019, der med 96 point i Wine Enthusiasts årgangstabel hyldes som Nordrhônes største siden 2015.
I en tid hvor Hermitage og Côte Rôtie er på prismæssig himmelflugt, er der jordnær trøst og uvurderlig value at hente i denne eksemplariske Saint-Jospeh... Mums!
Kom så med den peberbøf! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Nyd den til pebersteak, bøf béarnaise, lammekoteletter, svamperetter og vildtkød (uden sødt og surt). Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019?
Allerede ved ophældningen dragende mørklilla med næsten sort kerne… Næsen lover stor Nordrhône med komplekse noter af væltet peberbøsse, læder, røget kød og granit lurende lige under de frugtcharmerende nuancer af violer, vilde hindbær, brombær og blåbær... I munden får topårgangens koncentrerede frugtkaskader elegant modspil med pikante urter og en kølig mineralsk undertone. En stor smagsoplevelse der forløses i en saftig, peberkrydret finish med silkefine tanniner...
Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold