
Guy Farge Les Jardins de Chavagnac Rouge 2022
Enkeltmarks-NYHED fra Nord-Rhône!
Efterspørgslen på Nord Rhône-Syrah er større end nogensinde og særligt de små, unikke og ”hånd”-fremstillede eksemplarer er uhyre eftertragtede.
Hvis du vil have rigtig terroir-drevet rødvin fra de stejle marker i Nord Rhône, så er Thomas Farge lige noget for dig. Thomas Farge er 5. Generation af vinmagere hos familien Farge, og har for kort tid siden overtaget roret fra sin far, Guy Farge.
Thomas er en ambitiøs herre, der øjeblikkeligt har sat gang i omlægning til økologi. En certificering man allerede får her i år 2023. Til denne vin bruger han Syrah-druer fra én særlig parcel, der står plantet på et granit-plateau 400 meter over havet lige på grænsen til Saint-Joseph.
Nyd den til pebersteak, bøf bearnaise, lammekoteletter, svamperetter og vildtkød (uden sødt og surt). Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Les Jardins de Chavagnac Rouge 2022?
Vinen er dramatisk mørk og violet i glasset. Næsen oser af elegant Norh-Rhône Syrah med saftdryppende brombær, boysenbær, blommer, sort peber og violer samt lakrids og lidt rød. I munden slubrende frugtsaftig med både røde og mørke bær, der indhylles i mineralske noter af knuste sten. Super elegant eftersmag med fløjlsbløde tanniner og friskkværnet peber, der omsvøber den perfekte modne Syrah-frugt. Sublim enkeltmarks-nyhed fra grænsen til St.-Joseph. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Guy Farge Les Jardins de Chavagnac Rouge 2022 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold