
Giodo "La Quinta" vertikal smagekasse
For første gang nogensinde laver vi en "GIODO La Quinta" vertikal-smagekasse med 6 af de bedste årgange, der scorer mellem 94-97 points. De fleste ratings er givet af de store anmelder-kanoner Robert Parker, James Suckling og Decanter.
Det her er en unik mulighed for at smage Sangiovese-magien, der udspringer fra GIODO Brunello-marken, der lige nu er på alles læber...
Carlo Ferrini er et af verdens hotteste vinnavne efter at hans GIODO Brunello 2019 for nyligt scorede 5 x 100 points. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra GIODO-marken, der må have Brunello på etiketten.
Derfor bruger Carlo en del af druerne fra samme GIODO-mark til at lave "La Quinta." Den eneste forskel er fadlagringen, der er afkortet fra 36 til 12 mdr.
"La Quinta is a pure expression of Sangiovese that sees less aging time compared to a Brunello (although the fruit is basically the same). - Robert Parker
Samme 6 hektar GIODO-mark
Samme Sangiovese-superkloner
12 mdr. på franske fade
Her er altså ikke tale om en 2. vin fra andre marker som man ofte ser i Bordeaux. Carlo Ferrini har én mark og ét kvalitetsniveau - verdensklasse. Den afkortede fadmodning veksles til en burgundisk, svævende elegant fortolkning af Sangiovese, der rummer minimum 10 års kælderpotentiale, men som også sagtens kan nydes ung. Du kan opleve begge udtryk på samme tid i denne sjældne smagekasse.
Smagekassen indeholder:
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2022
"94+ points. There is so much pretty fruit in this wine, and you get the freshness of Sangiovese along with elegant, powdery tannins.” – Robert Parker
“94 points. Already fascinating now but it will go further as it ages” – James Suckling
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2021
"95 point. Det er satans elegant, æterisk og svævende med saftig, let og syrlig frugt, der virkelig er koncentreret og smooth inde i munden. Midt i den bløde englefryd har La Quinta stramme - om end tøjlede - tanniner ... Genialt. 95 point." - Houlberg
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2020
”94-97 point. Vitterligt en vin, man bare vil nyde selv og ikke dele" - Houlberg
"95 points. Lots of earth, meat and spice with cherries and spices" - James Suckling
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2019
"96 points. A classic southern Tuscany nose that exhibits black fruit, terracotta, tapenade and earth." - Decanter
"94 points. Full-bodied with a round, juicy palate of lots of ripe-berry and cedar undertones." - James Suckling
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2018
"94 points. Yet, it’s tight and so fine and focused. Very polished tannins run the length of the palate.” - James Suckling
1. fl. GIODO La Quinta Toscan IGT 2017
"96 points. A solid and powerful red with plums, orange peel and hints of dust. Lots of flowers. Full body. Chewy tannins. Round and intense." - James Suckling
Om Carlo Ferrini

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso
“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association
“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast
”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator
”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.
Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.
Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse:
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini
Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.
I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.
Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT. En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!
Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage