Tilbage

G.H. Martel Blanc de Blancs Collection Familiale Millesime 2002

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
BEDSTEPRIS1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

93-94 Point

Houlberg

93 Point - UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point - FREMRAGENDE

Din VinGuide

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

G.H. Martel Blanc de Blancs Collection Familiale Millesime 2002

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point. Det her er en superflot Champagne" - Flaskehalsen
"93-94 point. Eftersmagen er meget lang." - Houlberg

"93 point. Monsterlækker og perfekt moden champagne" - Vinexpressen

Endelig kom frigivelse! G. H. Martel har gemt denne Blanc de Blancs i kælderen indtil den er nået perfekt modenhed!

En af de største årgange nogensinde i Champagne har givet G. H. Martel muligheden for at lave en udsøgt og eftertragtet single vintage vin der udkonkurrerer selv de flotteste champagner!

100% udsøgte Chardonnay druer fra den legendariske landsby Mesnil-sur-Oger, i hjertet af famøse Côte des Blancs. Berømte mange-tusinde-kroners ”Krug Clos du Mesnil” kommer fra selvsamme landsby. Vinstokkene til G. H. Martels Vintage 2002 kommer fra marker der er klassificeret 100% Grand Cru Le Mesnil AOC, som er et af de mest unikke og særprægede terroirs i verden (muligvis det bedste til Chardonnay). Martel viser terroiret i sin reneste form med rank frisk syre, intens mineralitet og kælderdyb kompleksitet. Det her i sandhed et unikum!

Perfekt flaskemodnet siden 2008, hvor vinen blev degorgeret og siden gemt i de mørke kalkkældre indtil vinen har nået den ønskede modenhed. Det her er Grand Cru Champagne i VERDENSKLASSE!

Smagenote

På trods af alderen er farven kun en lys stråfarve. Det indikerer vinens vanvittige levedygtighed. På næsen er der sarte mineralske noter af kalk og kridt, både friske og bagte grønne æbler, friskbagt brioche, citrusfrugter og tørret abrikos. Vinen lander på tungen med en bestemt og fyldig krop, der afgiver de samme noter som i næsen og akkompagneres af ristede valnødder og en snert af hasselnød, en saltet fornemmelse der minder om havbrise, syndig vanilje og denne forførende cremede mousse der fører sig frem. En utrolig lang eftersmag og en kompleks vin, som er i topform nu, men vil udvikle sig over de næste mange år. Drik nu eller gem +25 år fra høståret.

Anmeldelser af G. H. Martel Blanc de Blancs Vintage 2002 Brut

94/100 Flaskehalsen
"Det her er en superflot Champagne. Vi er helt tilbage i 2002, og der er godt med bund og soliditet i mundfornemmelsen. Syren er stadig tilstedeværende, selvom det begynder at være den mere cremede stil, der er i forgrunden. TIl tilbudsprisen er det absolut et godt køb – til normalprisen er den måske en tand dyrere, end den behøvede. Men igen – du får altså en flaske, der er blevet nænsomt og yderst kompetent håndteret i nu tre årtier. Den slags koster selvfølgelig. Normalpris kr. 699,95 – Set til kr. 499,95"

93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up (med pil op). Duftmæssigt er champagnen meget mostet, saftet og samtidig virkelig med moden frugt. Det er æblemost, gær, nødder, ristede hasselnødder, en smule abrikos, croissanter, bagt butterdej, rugbrød og bagerbutikken suppleres med lidt Monin karamelsirup og endda lidt marcipan ... meget velafbalanceret med noget blidt, surt, modent og let sødme. Det er klart en moden, fin og blød næse. Sådan er smagen også ... har denne modne ædelhed, rund med masser af frugtsmag, abrikos, grape og lemon, som - trods alderen - giver en god syre og nerve. Boblerne er dog meget blide, vage samt føjelige og dermed bliver vinen aldrig helt tør, for der er også nogen sødme. Balancen er god mellem surhed, bitterhed og sødme, mens eftersmagen er meget lang. Det giver 5,5 gamle tomler med pil op." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 499,95)

93/100 "UGENS VINHIT" Rolf Madsen, Vinexpressen
"Ugens vinhit kommer fra Champagne, og der er tale om en fuldmoden blanc de blanc fra vinhuset G. H. Martel. Vi har haft fat i den legendariske årgang 2002, og druerne kommer fra Mesnil – et af de allerbedste områder for chardonnay-druen. Resultat: en champagne, der nærmest er umulig at spytte… Helt vidunderlig duft af rugbrød, ristede mandler, lidt Toffi Fee, æblekerner, et viff af fernis og ymer. Monsterlækker og perfekt moden champagne, som er umulig at spytte … i munden har vi den klassiske blanc de blanc syre, nerve og renhed, og så bliver den bare ved og ved som et Duracell batteri. Ugens Vinhit. 93"

91/100 Din VinGuide
"Fremragende.  Fyldig og intens champagne med masser af abrikos, citrus og brødnoter i smagen. Flot balance og længde"

4,3 stjerner på Vivino (24-08-2023 156 Bedømmelser)

Vinen er først lige frigivet, så anmeldelserne mangler stadig at tikke ind.

Denne unikke champagne er en udsøgt nydelse som et luksuriøst glas for sig selv, men kan sagtens parres med frisk fisk og skaldyr, f.eks. østers eller kammuslinger, lyst kød og lyse saucer, sushi eller cremede og let modne oste. Servér ved 8-10°C.

G. H. Martel Blanc de Blancs Vintage 2002 er lavet på 100% Chardonnay druer fra den berømte landsby Mesnil-sur-Oger. Vinstokkene der leverer druerne er 100% Grand Cru Le Mesnil AOC der ligger i den verdenskendte Côtes des Blancs. Druer selekteres allerede i vinmarken, og så igen på vineriet hvor mosten presses fra druerne forsigtigt. Vinen gærer frugtbevarende på rustfrit stål. Vinen får sine ultrafine bobler fra andengæringen på flaske, hvor næsten 6 års kontakt med de fine gærrester giver en færdig Champagne med komplekse brødnoter og eminent elegance. Vinen er degorgeret i 2008 og flaskelagret i dybe kældre siden. Den færdige vin har fået en dosage på 10 gram sukker pr liter.

Om G.H. Martel

I fjor lod G.H. Martel for alvor propperne springe! 2019 var nemlig året, hvor det store og hæderkronede champagnehus kunne fejre 150-års jubilæum.  Og mærkeåret blev behørigt markeret med lanceringen af en ultrasjælden Vintage Champagne fra 2009 – frigivet efter næsten 10 års flaskelagring!

G.H. Martel blev etableret tilbage i 1869 af familien Tabourin, der nåede at drive firmaet i mere end 100 år, inden den traditionsrige champagnefamilie Rapeneau overtog i 1979.

G.H. Martel er en såkaldt negociant manipulant (NM), der laver champagne fra både egne og indkøbte druer. Firmaet har officiel base i Épernay, men driver sideløbende et besøgscenter med underjordisk vinkælder og museum i Reims.

G.H. Martel-champagnerne fordeler sig på to grundserier. I den value-orienterede ”Martel-serie” finder vi publikumsfavoritter som den sortklædte Brut Premier Cru, der uden konkurrence tager æren som DK’s bedst anmeldte Champagne. Også prestigeserien ”Victoire” gemmer på sande perler… eksempelvis Premier Cru Cuvée Victoire Brut eller den fadlagrede årgangschampagne ”Fut de Chêne”, der flaskemodner længere end berømte Dom Perignon. Glemmes må absolut ikke G.H. Martels festlige Champagnekalender – der garanterer ekstra sprudlende stemning i dagene mellem jul og nytår!

I porteføljen hos GH Martel-gruppen indgår flere mindre og spændende champagnehuse, der drives stort set uafhængigt af moderfirmaet. Fremhæves bør især trioen Charles Orban (Vallée de la Marne), P. Louis Martin (Montagne de Reims) samt Château de Bligny (Aube), der som recoltant manipulants (RM) alle laver champagner på druer fra egne og kun egne vinmarker.

Med en årlig produktion på omkring 10 mio flasker er GH Martel-gruppen blandt de 10 største producenter i hele Champagne. Rapeneau-familien råder i dag over 200 hektar egne vinmarker, som suppleres med druer indkøbt på kontrakt fra yderligere 700 hektar. Winemaker: Christophe Rapeneau.

Servering 8-10°C
Gemme potentiale +25 år fra høståret
Alkohol 12 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
BEDSTEPRIS1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

93-94 Point

Houlberg

93 Point - UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point - FREMRAGENDE

Din VinGuide

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter