
FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018
Magnetisk mørk, solbærfed og elegant fadkrydret med chokolade- og myntestrejf:
- Det smager jo af Napa Cabernet...!
Som ung rejste franske Robert Skalli til Napa Valley, hvor han hos Robert Mondavi (manden bag 100 point-vinen Opus One) lærte at lave ”world class” Cabernet.
Skalli tog alle Mondavis ”tips & tricks” med hjem til Sydfrankrig, som han fornyede med toplækre enkeltdruevine under navnet FORTANT. 
Hemmeligheden? Klimaet og de sydfranske terroirs ligner Napas så meget, at californiske Robert Mondavi selv drømte om at lave verdensklassevin i Sydfrankrig..
Da prisforskellen kun bunder i jordpriser og prestige, gør du her et ekstra godt køb!
Nyd den til saftige bøffer, lam, simremad, andeconfit, hygge og oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018?
I glasset magnetisk mørk kirsebærrød med et lilla skær.. Næsen er forrygende koncentreret med imponerende duft af violer, fuldmodne solbær, skovbund, cigarkasse, mynte, kanel og kakao. I munden rig og generøs i frugten, der nærmest sitrer af frisk Cabernet Sauvignon-karakter… Fadkrydderiet og de elegante tanniner er flot integreret i den lange finale. Kæmpe Cabernet! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018 passer godt til...
Hvordan er FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018 fremstillet?
Vinen er fremstilet på 100% Cabernet Sauvignon, som høstes fra højtliggende terroirs i det sydlige Frankrig. Den høje beliggenhed og den kolde nordenvind, Le Mistral, føjer frisk elegance til den powerfulde frugt. Druerne høstes om natten og i de tidlige morgentimer, så kun kernesund frugt finder vej til den færdige vin.
4 dages udblødning af drueskallerne fremmer udtrækket af farve og frugt. Vinen gærer parcelvist på ståltanke med frugtbevarende temperaturstyring, inden udvalgte partier forkæles med ekstra smagsdybde og kompleksitet gennem 4 måneders lagring på små franske barriquefade. Herefter sammenstikkes det endelige blend, som efterfølgende får lov at modne yderligere 4 måneder på barriquefade før frigivelse.
Druer
Cabernet SauvignonVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype













