
Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2006
Smugl lige den her supertoscaner ind i en blindsmagning af Bordeaux Cru Classé…!
2006 ramte Toscana som et tordenskrald og blev udråbt som største årgang i flere årtier… nu smager du hvorfor! Urter, mineralitet og superårgangens opulente kæmpefrugt i et uforglemmeligt, sansemættende samspil.
Cabernet Sauvignon og Merlot bringer masser af mørk power til dette Bordeaux-blend, mens 1/3 Sangiovese giver supertoscanske mindelser om Tignanello (der for øvrigt høster præcis samme antal point i Wine Spectator!)
Do Ut Des 2006 er for længst udsolgt i hele verden - men som gamle venner af Fontalpino er vi tilbudt en lillebitte kælderrest, som de hurtigste nu har mulighed for at købe urealistisk billigt… Kun 150 flasker!
Nyd den til steaks, lammefilet med middelhavsurter, vildt, kraftige pastaretter, tapas og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2006?
Allerede ved opskænkningen dominerer Do Ut Des 2006 rummet med sin mørke og tætte kirsebærrøde kulør. Begyndende teglstensfarve i kanten. Næsen er en ren tour-de-force i monsterårgangens generøse powerfrugt, der efter snart 15 år på fad og flaske fremstår tryllebindende kompleks som aldrig før! Solbær, mørke blommer, mynte og visne blomster vælter frem og mænger sig veloplagt med intense noter af engelsk lakrids, læder, fadkrydderi, kaffe og tørret kød… Vinen lægger sig fed og lækker på tungen, mens den magtfulde mørke frugt erobrer resten af mundhulen. Stor, selvtillidsfuld og Bordeaux-kompleks finish med bøfvenlige tanniner... Guddommelige dråber, vi bøjer os i støvet! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Emballage