
Fontalpino Chianti Classico Riserva 2010
De sidste flasker i verden!!!
100 points vinmageren hos Fontalpino, Carlo Ferrrini, lavede kun 5000 flasker af denne sensationelle Sangiovese i 2010 – nu har vi fået de sidste 150 flasker i verden…
Chianti Classico bliver ikke større end det her.
Efter 11 år på langs i producentens kølige kældre kan du glæde dig til Sangiovese med så stor frugtrigdom, blødhed og fadkompleksitet, at de fleste ville gætte på stor Brunello i glasset.
Hvis du er hurtig, kan du nå at smage drikkemoden Chianti Riserva fra en af alle tiders bedste årgang til UNDER halvdelen.
Vin af denne kaliber kan sagtens nydes som et luksuriøst hyggeglas for sig selv. Du kan også med fordel servere vinen til stegt rødt kød, charcuteri eller modne oste. Nydes ved 15-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico Riserva 2010?
Nyskænket i glasset står vinen med en imponerende dyb teglstensfarve. Eventyrlig næse med tørrede violer, moden bærfrugt og Amarena-kirsebær, der elegant sammenvæves med dybe noter af læder, tørret kød, vanilje og varme krydderier fra fadlagringen. I munden smyger vinen sig om tungen med sin silkefine Sangiovese-frugt, der bærer præg af 2010-årgangens exceptionelle smagskoncentration. De mange års lagring har poleret og blødgjort tanninerne, så man bare kan læne sig tilbage og nyde den dybe frugt og komplekse smag. En lang, mineralsk finish med delikate hints af tobak og urter afrunder en sublim Sangiovese-oplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Fontalpino Chianti Classico Riserva 2010 passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage