
Fontalpino Chianti Classico Riserva 2009
BANG… Så var der hul ned til skatkammeret hos Fontalpino, hvor vi har håndplukket verdens vel nok sidste 150 flasker af denne eminente Chianti Classico Riserva.
2009 velsignede Fontalpino og vinmarkerne i Toscana med masser af varme og solskin. Det resulterede i en de bedste og mest gemmeværdige årgange, der her efter 12 års modning på fad og flaske så småt løfter sløret for sit enorme potentiale.
Toscana-fans må ikke gå glip af de sidste flasker af denne kælderskat.
Vin af denne kaliber kan sagtens nydes som et luksuriøst hyggeglas for sig selv. Du kan også med fordel servere vinen til stegt rødt kød, charcuteri eller modne oste. Nydes ved 15-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico Riserva 2009?
I glasset står vinen med en tæt rubinrød farve med orange nuancer i kanten. Kompleks næse med knuste violer, sorte kirsebær, hindbær og blåbær, der leder videre over til modne strejf af varm, fugtig skovbund, tørret kød samt mokkabønner. Man kunne dufte til det her i timevis… I munden er vinen elegant og balanceret en moden bærsmag og perfekt integrerede fadkrydderier. Lang og nuanceret finish med strejf af urter, svampe og kirsebær. Brunello – go home! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Fontalpino Chianti Classico Riserva 2009 passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage