
Fontalpino Chianti Classico 2018 ØKO
Nu kan vi for syvende årgang i træk præsentere DKs bedste Chianti-køb!
Fontalpino er selve essensen af Chianti Classico med sin saftlækre Sangiovese, der ovenikøbet er certificeret økologisk.
Hemmeligheden bag Fontalpinos uhørt høje kvalitet skal findes i kælderen. Her har Gioia Cresti skabt vinen sammen med ægtefællen, Carlo Ferrini, der flere gange er kåret som ”Italiens bedste winemaker”.
Derfor forstår man vinens succes, der årgang efter årgang bliver flået væk. Vi siger ”grazie mille” til Gioia og Carlo Ferrini for at kunne tilbyde top-Chianti til så kundevenlige priser.
Den saftige Chianti kan nemt nydes som hyggeglas, men er også fremragende sammen med skinke, rødt oksekød, italienske specialiteter, fuglevildt, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico 2018 ØKO?
Vinen er smuk rubinrød med fine violette nuancer. Sæt næsen til glasset og bliv henført til det fortryllende Toscana… Med herlige noter af vilde hindbær, kirsebær, viol, tranebær og blomme, der på elegant vis tilføres orangeskal, rosmarin, timian samt kaffenoter fra fadlagringen. I munden folder vinen sig silkeblødt ud med en saftig frugtcharme, der klinger af med Sangioveses klassiske urtekrydderi og et perfekt afstemt tanninbid. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Fontalpino Chianti Classico 2018 ØKO passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage