
Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016
Antonio Fattori hører iflg. Robert Parker til blandt de mest talentfulde vimagere i hele Valpolicella.
Smag bare Antonios ustyrligt lækre Ripasso fra topåret 2016, der høster 94/100 point i Parkers årgangstabel. En enkeltmarksvin spækket med Amarone-karakter.
- Fantastisk "value" - og perfekt til julebordet!
Denne lækre Ripasso er med sin rosinlækre bærfrugt som skabt til and, flæskesteg og julehygge! Servér ved 16-18°C
”Antonio Fattori is one of the most talented winemakers in the Veneto.” - Monica Larner, Robert Parker’s Wine Advocate
Familien Fattori har flere generationers erfaring med vinfremstilling, og har drevet sit Soave-baserede vineri siden 1970. Den nuværende ejer, Antonio Fattori, er familiens første uddannede ønolog, og han har flere inspirationsrejser med i bagagen fra New Zealand.
Udover sine sublime hvidvine fremstiller Fattori Wines en serie af nok så flotte og anmelderroste rødvine – heriblandt en Ripasso og to Amaroner.
Kort sagt: Antonio Fattori er en enormt dedikeret producent, som producerer vine af høj, høj kvalitet over hele linjen.
Hvordan smager Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016?
Flot rubinrød farve og masser af Amarone-power i næsen, der lokker med fuldmodne kirsebær, brombær, blommer og rosin, samt underliggende hints af cedertæ, lakrids og vanilje fra fadet. I munden fløjlsblød med lækker krydret frugt, der holder sig frisk og livlig i den lange, let mineralske finish. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 passer godt til...
Hvordan er Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 fremstillet?
Ripasso 'Col de Bastia' 2016 er fremstillet på 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella og 10% øvrige druer. Druerne er håndhøstet fra den højtliggende enkeltmark ”Col de la Bastia”, der ligger på et plateau med skiftende jordlag af kalksten og lerskifer.
Vinen er fremstillet efter den traditionelle Ripasso-metode, hvor Valpolicella Superiore rødvin gennemgår en ekstra gæring med druemateriale fra Amarone-produktionen. Vinen tilføjes ekstra smagdybde og krydderi ved 18 måneders modning på 500-1000 liters egetræsfade.
Vindata
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale