Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016
Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Antonio Fattori hører iflg. Robert Parker til blandt de mest talentfulde vimagere i hele Valpolicella.
Smag bare Antonios ustyrligt lækre Ripasso fra topåret 2016, der høster 94/100 point i Parkers årgangstabel. En enkeltmarksvin spækket med Amarone-karakter.
- Fantastisk "value" - og perfekt til julebordet!
Smagenote
Flot rubinrød farve og masser af Amarone-power i næsen, der lokker med fuldmodne kirsebær, brombær, blommer og rosin, samt underliggende hints af cedertæ, lakrids og vanilje fra fadet. I munden fløjlsblød med lækker krydret frugt, der holder sig frisk og livlig i den lange, let mineralske finish. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Ripasso Col de la Bastia 2016
90/100 Robert Parker
” This is a terrific wine available at a reasonably low price point. The 2016 Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia is a blend of 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella and 10% other mixed grapes. The fruit is harvested from a vineyard parcel in Bastia, the same location used to make Fattori's Amarone della Valpolicella. This selection of grapes, however, is destined to the Ripasso method, which sees a second fermentation on the skins of the dried grapes used to make Amarone. Therefore, you get some of the inky blackness and rich intensity of Amarone, all delivered in a more informal and accessible style.”
Denne lækre Ripasso er med sin rosinlækre bærfrugt som skabt til and, flæskesteg og julehygge! Servér ved 16-18°C
Ripasso 'Col de Bastia' 2016 er fremstillet på 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella og 10% øvrige druer. Druerne er håndhøstet fra den højtliggende enkeltmark ”Col de la Bastia”, der ligger på et plateau med skiftende jordlag af kalksten og lerskifer.
Vinen er fremstillet efter den traditionelle Ripasso-metode, hvor Valpolicella Superiore rødvin gennemgår en ekstra gæring med druemateriale fra Amarone-produktionen. Vinen tilføjes ekstra smagdybde og krydderi ved 18 måneders modning på 500-1000 liters egetræsfade.
”Antonio Fattori is one of the most talented winemakers in the Veneto.”
- Monica Larner, Robert Parker’s Wine Advocate
Familien Fattori har flere generationers erfaring med vinfremstilling, og har drevet sit Soave-baserede vineri siden 1970. Den nuværende ejer, Antonio Fattori, er familiens første uddannede ønolog, og han har flere inspirationsrejser med i bagagen fra New Zealand.
Udover sine sublime hvidvine fremstiller Fattori Wines en serie af nok så flotte og anmelderroste rødvine – heriblandt en Ripasso og to Amaroner.
Kort sagt: Antonio Fattori er en enormt dedikeret producent, som producerer vine af høj, høj kvalitet over hele linjen.