
Eulogio & Javier El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2019
En af Spaniens største hvidvine er tilbage... Og forgængerens 96 point trumfes til UG med et brag af en 2019!
Forestil dig Chablis, Sancerre og Meursault i et og samme glas. El Quinto Paraje har en snert af alle 3, men smagen er noget helt 4. og navnet betyder såmænd ”det 5. sted”!
De senste to årgange blev revet væk på rekordtid... så slå til mens du har chancen!
El Quinto Paraje er skabt af to af Spaniens største vinmagere, Eulogio Calleja og Javier Rodriguez. En seriøs, fadgæret hvidvin på Verdejo fra kølige kalkstenmarker i Rueda.
100% økologisk... og med Moder Jord portrætteret på den smukke etiket. Sådan!
-----
Nyd den til fisk, skaldyr og fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, cremede pastaretter og halvfaste oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager Eulogio & Javier El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2019?
I glasset klar citrusgrøn med gyldent skær. Stor vin, allerede i næsen.. Sitrende friske aromaer af grønne æbler, pære, lime og stikkelsbær møder eksotisk blomsterhonning, ananas og vanilje samt mineralske indslag af bivoks og frisk havbrise! I munden mineralsk cremet som Chablis, sprød som Sancerre og med Meursault-lignende strejf af smør og vanilje fra fadet... Nøøøj, hvor det smager godt! Afslutningen er tårevædende harmonisk med gastronomisk mundrensende strejf af grapefrugt, fennikel og saltet mineralitet. Verdens bedste Verdejo? Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Eulogio & Javier El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2019 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage