



Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019
Ultra Premium-Pinot Noir fra en af Californiens pioner-producenter. Toprated med 4 x 93 points af den prominente internationale anmelder-skare.
Etude Vinery har gjort sig til eksperter i ”Cool-climate” Pinot Noir fra nogle af de bedste AVA’s i Californien. Her er det deres enkeltmarksvin, Fiddlestix, der høstes i Santa Rita AVA.
Fiddlestix Vineyard ligger et par kilometer fra Stillehavet langt den vestlige ende af Santa Ynez Valley. Kombinationen af vinmarkernes østvendte orientering, den ekstreme nærhed til Stillehavet og antikke havbundsjord giver til sammen et verdensklasse-terroir til Pinot Noir. Temperaturerne er sjældent over 25 grader, så den kølige friskhed bevares.
Glæd dig til forførende floral og kompleks Pinot Noir i bedste koldklima-stil med masser af elegante bærnuancer og fadkrydderier fra 12 måneder på franske egetræsbarriques!
Perfekt til andebryst, grillede fisk og skaldyr, fjerkræ, charcuteri, svampe og milde oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019?
I glasset brillant og knivskarp kirsebærrød farve. Ekstremt parfumeret og elegant californisk Pinot-næse, der oser af luksus med våde rosenblade, lavendel, skovhindbær, jordbær-kompot, vilde blåbær og sorte kirsebær, der indhylles fadkomplekse strejf af cedertræ, kanel, nelliker, vanilje og chokolade. I munden lander vinen kølig, elegant og silkeblød på tungen. Smagspaletten udfoldes detaljeret med yndefulde frugtnuancer, der i eftersmag giver plads til strejf af skovbund, silkefine tanniner og ristede kaffebønner fra fadet. Premium-Pinot fra en af Californiens Pinot-Pionerer. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019 passer godt til...
Hvordan er Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, der høstes fra Etudes enestående enkeltmark, Fiddlestix. Fiddlestix Vineyard ligger et par kilometer fra stillehavet langt den vestlige ende af Santa Ynez Valley. Kombinationen af vinmarkernes østvendte orientering, den ekstreme nærhed til Stillehavet og antikke havbundsjord giver til sammen et verdensklasse-terroir til Pinot Noir. Temperaturerne er sjældent over 25 grader, så den kølige friskhed bevares. Lige netop friskheden er så afgørende i Etudes Pinot Noir-vine og derfor vælger man også at høste druerne om natten, hvor temperaturerne er lavest. Når de ankommer til vineriet presses druerne nænsomt, hvorefter de koldmacererer i 3-5 dage inden gæringen. Der inkluderes en lille del af hele klaser, som giver et ekstra boost af frugtaromaer og struktur til vinen. Der udføres hyppige nedstemplinger i starten af gæringsperioden for at trække ekstra farve, smag og tannin. Efter endt gæring overføres vinen til franske egetræsfade, hvor den modner i 12 måneder.
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold


















