
Dominio del Águila Canta la Perdiz 2016
Mørk. Intens. Og dog svævende elegant: Et sandt unikum.
Vi sagde det jo...! 2016 er den skelsættende årgang, der indsætter Dominio del Águila på kongetronen i Ribera del Duero – og på sigt vil gøre flagskibet Canta La Perdiz til Spaniens mest eftertragtede vin.
Dominio del Águilas totale dominans i Ribera del Duero understreges af 3 vine i årgangens Top 5 hos Robert Parker...
Canta la Perdiz er med sin frugtfylde, sine krydderier og tætte tanniner den perfekte kødvin. Lækker til lam, men lige så sublim med oksekød – gerne krogmodnet! Nyd vinen efter iltning ved 16-18°C.
Hvordan smager Dominio del Águila Canta la Perdiz 2016?
Betagende og skinnende mørk rubinrød farve i glasset. Sarte kirsebær og saftige, lyserøde og plukkemodne hindbær kombineret med mørke sommerbær indfinder sig på tungen efterfulgt af et fint floralt og parfumeret lyrisk tonespil. Dette er Dior for vinelskere! En mineralsk strejf af kridt og kalksten som murene på indersiden på en gammeldags provinskirke, der lyser op i landskabet om natten, griber fat om næsen og toppes af lidt fadkrydderi som morterknust, lysebrun muskatnød, hele bundter af nelliker, solkysset mørk chokolade og støvede, hjemmerullede cigarer. Spids eukalyptus, der river i næsen, og friskplukket viol angriber målrettet i den vilde og vanvittige leg med sanserne. På én gang en elegant, feminin linedanserinde og samtidig et maskulint, mystisk, lidt eksotisk muskelbundt. En sakral vinoplevelse, der næsten må frembringe glædestårer i øjnene hos enhver Ribera-fan og få saligheden til at indfinde sig ved første slurk! Drik nu eller gem 15+ år fra høståret.
Dominio del Águila Canta la Perdiz 2016 passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage