



Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Iesu Vinum 2016 ØKO i trækasse
”Iesu Vinum 2016 is a special and exclusive wine of which we have made a single barrel for our friends in Denmark” – Jorge Monzón, Dominio del Águila
”Jesu vin”… Rul den røde løber eller bedetæppet ud, Ribera del Duero-fans, for det her er guddommelig rødvin!
Nu skrives et om muligt endnu mere dramamættet kapitel i eventyret om 2016.
Mens Canta la Perdiz og Peñas Aladas 2016 høstede sine perfekte pointscorer, blev denne ”Single Barrel” Gran Reserva i al hemmelighed forkælet med adskillige måneders ekstra fadlagring. Først i december 2022, efter astronomiske 72 måneders fadlagring på franske fade, er vinen flasket!
Til sammenligning er 100-point-vinene Canta La Perdiz og Peñas Aladas 2016 fadmodnet i hhv. 31 og 55 måneder. Det her er Dominio del Águila, når det er bedst, mest eksklusivt og uhyre sjældent. Men det bliver vildere endnu.
Vinen kommer fra mikroparcellen Las Matillas. Vi taler 0,45 hektar 890 meter over havet i La Aguilera med vinstokke plantet i det herrens år 1927. Tempranillo dominerer naturligt – men fuldendes med blå og grøne samplantede druesorter som Albillo Mayor, Bruñal, Garnacha, Bobal og Cariñena.
Den ekstreme mikromark Las Matillas skiller sig ud med sin barske og stenede overflade indeholdende elementer af kvarts og unikt kalkholdigt sand. Det betyder, at vinstokkenes rødder må bore sig adskillige meter ned i undergrunden for at finde lerholdige lommer med fugt og næring nok til deres overlevese. INGEN ville i dag drømme om at plante vinstokke på så næringsfattigt et terroir!
Resultatet er noget af det fineste, fadkrydrede, saftmættede og på samme tid komplekst mineralske Ribera del Duero, verden endnu har set. En perfekt 100-point-vin til 2016-samlingen?
Leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.
Nyd den til stegt lam, modnet oksekød, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Serveres ved 16-18°.
Hvordan smager Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Iesu Vinum 2016 ØKO i trækasse?
I glasset inviterer Águilas Gran Reserva fra 2016 med mørk brombærrød farve samt et antydningsvist modent skær nær glassets kant… Næsen er afgrundsdyb og intens med unik mineralitet og eminent fadkrydret kompleksitet! Tørrede blomster, mørke blommer, hindbær, brombær og sorte kirsebær hvirvler op fra glasset og følges på vej af urter, trøfler, læder og tørret kød samt mokka, vanilje og mørk chokolade fra den ekstremt lange fadlagring… På tungen smooth og frugtkoncentreret med en friskt vibrerende tråd af mineralitet. På en gang svævende elegant, kraftfuld og nærmest naturstridig kompleks. Eftersmagen med silkefine, polerede og dog insisterende tanniner spiller bold med med evigheden… Iesu Vinum er i sandhed en himmelsk stor Ribera del Duero Gran Reserva! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Iesu Vinum 2016 ØKO i trækasse passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold