



Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO
”All these vines are over 80 years old and have been cultivated in a traditional way.” – Jorge Monzon, Dominio del Águila
11 år i træk er Picaro topanmeldt hos Robert Parker – med helt op til 95 point og i flere årgange som prisklassen bedste Ribera del Duero!
Nu er verdens bedste Ribera del Duero-køb klar til at indtage sin efterhånden faste trone i den nye 2023-årgang, hvor frugten brillerer med en så overlegen kvalitet, at Dominio del Águila beslutter at forkæle vinen med flere måneders ekstra fadlagring – i alt 16 måneder på de bedste franske egetræsfade. Også terroiret er first-rate...
Picaros druer håndplukkes fra over 80 år gamle vinstokke, der er "field blends" på højtliggende, nordvendte og dermed køligere skråninger i Ribera del Deuro – en uvurderlig fordel i de meget varme powerårgange, som plager prestigeområdet i disse år.
I kælderen tryller den unge ejer og vinmager Jorge Monzón, som har lavet vin for både Domaine de la Romanée-Conti og Vega Sicilia, indtil han i 2010 starter sit eget vinhus med tudsegamle vinstokke i La Aguilera. Her er Jorge er i fuld færd med at implementere biodynamiske praksisser – direkte inspireret af sit årelange ophold hos DRC i Bourgogne.
På rekordtid har han vist, at hans vine er BEDRE end alle andres. Også de mest kendte Ribera del Duero-kultvine - som du skal betale op mod 10.000 DKK for pr. flaske. Águila er den første producent i Ribera del Duero og hele Spanien med 2x 100 point hos Robert Parker i én og samme årgang.
Hypen omkring vinene har aldrig været vildere… Og nu har du chancen for at smage hvorfor!
...
Nyd vinen til lam, grillet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO?
Picaro Viñas Viejas 2023 står lækker brombærrød i glasset med en næsten sortlilla kerne… Næsen lover Ribera del Duero af fineste karat. Solmoden bærfrugt, kølig mineralitet og elegant parfumerede aromaer af roser, lavendel, saftige skovjordbær, bubblegum, sorte kirsebær, aromatiske teblade og lækre brombær finder elegant sammen med terroirets gådefulde mineralitet og delikate krydderier fra den 16 måneder lange fadlagring på de bedste bourgognefade... Vinen smyger sig som luksuriøs fløjl om tungen. Smagen leverer suveræn, fadkrydret Tempranillo-frugt med ekstra power fra de over 80 år gamle vinstokke, der vækkes til live med en kølig mineralsk elegance fra det nordvendte terroir i La Aguilera! Lang og smukt nuanceret finish med bøfvenlige tanniner samt fine strejf af kanel og grøn te. Wauw... Picaro er næppe smagt større nogensinde! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Chokolade
Herbes de Provence
Jordbær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener