0Kurv

  Tilbage

Spanien

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO

1 fl. pr. stk.
319,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
94 Point Robert Parker
94 Point Flaskehalsen
BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- Flaskehalsen
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
"MINE YNDLINGSVINE" René Langdahl
93+ Point Rolf Madsen, Vinexpressen
92 Point Din VinGuide
⭐ 4,1 Vivino

Bestil inden

3 timer 5 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Author

Vinen er beskrevet af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Beskrivelse:

"94 points.  It has chalky, dry tannins, reflecting the terroir more, which is remarkable for such a warm and dry year. This is more serious" - Robert Parker

"94 point. BEDSTE RØDVINE UNDER 200,-" - Flaskehalsen

"94 point. Smagen er nærmest lige så vild...har sådan bare noget cremet, blødt og intenst, men også en vild frisk frugt . Det giver en virkelig pivfrisk og mørk vin … du får med andre ord både i pose og sæk." - Houlberg

"94 point. Det er kæmpe value for money ...  den spiller på alle tangenter og viser, hvad Ribera Del Duero kan præstere" - Mad & Monopolet

"94 point. Det her er en temperamentsfuld vin med en helt overdrevet styrke og energi. Vild og utæmmelig." - WineWherever 

"93+ point. Gudelæskedrik... Spanske Picaro del Aguila er en paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Den er lavet af Jorge Monzon, der i min verden er Spaniens bedste winemaker pt..." - Vinexpressen

"92 point. Ny årgang af en af mine favoritter fra Ribera del Duero. Jorge Monzon er mesteren...stadig en kassekøbsvin, hvis du vel at mærke er med på det ”nye” Ribera del Duero, hvor fadsødme og sen høst ikke er dagsordenen." - René Langdahl

Verdens bedste Ribera del Duero til prisen... Blåstemplet af Robert Parker som "en triumf"!

Picaro afviser overlegent samtlige bejlende konkurrenter til tronen i den nye årgang 2022, hvor Robert Parker igen-igen-igen rater Picaro højere alle andre Ribera del Duero-vine i samme prisklasse.

I 2022 trækker Picaro for alvor fra rivalerne. Picaros druer håndplukkes fra højtliggende, nordvendte og dermed køligere skråninger i Ribera, hvilket er en uvurderlig fordel i meget varme powerårgange som 2022. Balancen, du oplever i dette glas, er ganske enkelt i en klasse for sig...

Bag Picaro står den unge vinmager Jorge Monzón, som har lavet vin for både Romanée-Conti og Vega Sicilia, indtil han i 2010 startede han sit eget vinhus, Dominio del Águila, i Ribera del Duero.

På rekordtid har han vist, at hans vine er BEDRE end alle andres. Også de mest kendte Ribera del Duero-vine - som du skal betale op mod 10.000 kr. for pr. flaske. Águila er den første producent i Ribera del Duero og hele Spanien med 2x 100 point hos Robert Parker i én og samme årgang.

Hypen omkring vinene har aldrig været vildere… Smag selv hvorfor!

Smagenote

Ved ophældningen mørk kirsebærrød med et ungt violet skær... Picaro 2022 brager ud af glasset med forbløffende intens og parfumeret duft af roser, lavendel, saftige skovjordbær, bubblegum, sorte kirsebær, aromatiske teblade og lækre brombær, der blender perfekt ind med terroirets gådefulde mineralitet samt delikate krydderier fra den 14 måneder lange fadlagring på de bedste bourgognefade... Picaro smyger sig fløjlsblød om tungen med sin supersaftige, mineralsk vibrerende og perfekt fadkrydret Tempranillo-frugt, der balancerer suverænt i 2022-årgangen. Lang og intens finish med elegante, bøfvenlige tanniner og de fineste fine strejf af kanel og grøn te. Bedste Picaro nogensinde? Døm selv… ! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Dominio del Águila Picaro Ribera del Duero 2022

94/100 Robert Parker
"The 2022 Pícaro del Águila Tinto has similar parameters to the 2021 (14% alcohol), but the sensation is of higher ripeness. Surprisingly enough, it has a lower pH than the 2021 I tasted next to it; they used more white to give it freshness and more of the other varieties. It has chalky, dry tannins, reflecting the terroir more, which is remarkable for such a warm and dry year. This is more serious, and the 2021 is more approachable. A triumph over the vintage.
"

94/100 Flaskehalsen
"BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- |
Jeg har ikke fundet helt ud af, hvor jeg egentlig skal placere Picaro del Aguila, for den varierer meget fra årgang til årgang. 2022’eren begejstrer med masser af frugt og superlækker intensitet, der både bærer præg af, at den er ung og af at frugterne udstråler en skøn naturlig modenhed. Ofte er det lagringsperioden, der medvirker til at gøre en vin dyr, men her er det udelukkende druekvaliteten, der sender prisen opad. Det er fuldt berettiget, for vinen med den karakteristiske lyseblå etiket strutter af nuancer og saftige spændinger.  Normalpris kr. 319,95, Set til kr. 199,95 |  Supervin"

94/100 Houlberg
"
Den er lavet på omkring 90% Tempranillo tilsat en smule Albillo, Garnacha og Bobal fra 75 år gamle vinstokke på nogle nordvendte marker i 860 meters højde med kalkholdig undergrund. Drueklaserne fodtrædes og den efterfølgende alkoholiske gæring sker i ståltanke, mens den malolaktiske gæring sker på egefade, hvor vinen også er modnet i 15 måneder før aftapning på flaske uden hverken klaring eller filtrering. Slam … allerede i næsen markerer Picaro del Àguila sig anderledes ud med en mælket aroma, masser af fersk og hængt kød, vildskab og gæret frugt tilsat en dusk gamle blomsterstilke, dampende mødding, virkelig landlig, animalsk og har mentol- og saltlakrids, lakridspulver, sorte oliven, frugt med  solbær, brombær, Amarena kirsebærsauce og det bliver derfor en vild, ekstraheret og tegneserieagtig vin. Smagen er nærmest lige så vild … har sådan bære noget cremet, blødt og intenst, men også en vild frisk frugt med en tør bitterhed, engelsk lakrids samt saltlakrids. Allerede hurtigt i smagen kommer der vilde, stramme og knastørre tanniner frem, men frugten halter bagefter med sorte kirsebær, solbær og ribs. Det giver en virkelig pivfrisk og mørk vin … du får med andre ord både i pose og sæk, hvorved vinbloggeren igen er imponeret og glad, så 94 point."

94/100 Mad & Monopolet
"Jeg elsker virkelig etiketten på denne vin - den er finurlig og kunstnerisk - indholdet elsker jeg nu også, det er kæmpe value for money. Den er lavet på Tempranillo, Albillo og Bobal, og den er pragtfuld. Skøn duft af solbær, brombær, kirsebær, lakrids, kanel, kakao, flæsk og røg. I munden er den cremet og fyldt med frugtsødme, skønne blide tanniner og har et godt syrebid - den spiller på alle tangenter og viser, hvad Ribera Del Duero kan præstere. 1 fl. 319,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 199,95 " 
     

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Let reduktiv indledning, men samtidig et vidnesbyrd om en vin, der er lavet til at lagre. Tætpakket med mørk frugt og omkranset af noter af friskbrygget kaffe, mørk bitter chokolade og middelhavsurter. Den har godt med fyldig krop og en syre der kommer galopperende af sted som en væddeløbshest. Det her er en temperamentsfuld vin med en helt overdrevet
styrke og energi. Vild og utæmmelig. 94P"           

93+/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Gudelæskedrik fra Dominio del Aguila i Ribera del Duero | Spanske Picaro del Aguila er en paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Den er lavet af Jorge Monzon, der i min verden er Spaniens bedste winemaker pt…  Brombær, hindbær, stødt sort peber, kærnemælk og brændt granit i duft. Det samme i smagen, hvor en intens up front frugt i øjeblikket vinder over det lækre jordbundspræg. Vanvittig flot i munden med en fejende flot koncentration og intensitet, der strammes op af en fin blødhed eftersmagen. En sand paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Ugens vinhit 93+ | Spottet hos Supervin til ca. 200 kr." 

92/100 "Mine yndlingsvine - klassikeren" - René Langdahl
"Ny årgang af en af mine favoritter fra Ribera del Duero. Askebæger, grillsnask på risten, power-sour-kirsebær, pågående MC-stil a la beaujolais, men langt mørkere i udtrykket end 21’eren. Mælkesyreindslag kommer til og frisker yderligere. Den er lidt mere dyster end tidligere udgaver, men stadig en kassekøbsvin, hvis du vel at mærke er med på det ”nye” Ribera del Duero, hvor fadsødme og sen høst ikke er dagsordenen. Jorge Monzon er mesteren. Du kan læse en længere artikel om huset her.
Her er blandet hvid albillo i tempranillo-suppen og brugt bobal med genstridighed og syre samt garnacha med stilkene i som krydring. Bitter, bister, stærk, frisk, rullende og bragende, men smilende."

4,1 stjerner Vivino (96 bedømmelser, "Højeste kvalitet for pengene af spansk Ribera Del Duero", 11/04/24)

....

Tidligere årgange: 

96/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Et brag af en vin! Balancen mellem det mørke og kødfyldte, og det friske og aromatiske er simpelthen en fornøjelse at opleve. Den har så mange lag der bliver ved med at udvikle sig, og det skaber dimensioner i denne vin, der er noget af det bedste, man kan opleve fra Ribera del Duero. Jeg er kæmpe fan."

94-97/100 Houlberg (årg. 2020)
"6 Thumbs Up. Næsen er landlig og animalsk ... virkelig skrald på, har mælkede noter, våde fade, sort og sødlig tobak, en mørk frugt med solbær, brombær og Amarena kirsebærsauce, godt med engelsk og finsk lakrids, kakaopulver, mælkechokolade, blomster, skolekridt ... hvor dufter vinen dog bare freaking f..... godt. Det bliver aldrig helt for tungt, for vinen har også en tør og balsamisk syre. I munden minder vinen om 2019'eren ... opulent, ødsel samt overdådig. Den nærmest smelter i munden, virkelig cremet, fyldig med en stilfærdig godmodig, tonstung og mørk frugt samt et tydeligt fagpræg med kanel, vanilje, chokolade og lakrids. Der kommer også en let, tør bitterhed, som skaber lidt struktur, hvilket sammen med en lille syre skaber friskhed på et let måde. Hvor er det bare en vild lækker vin og atter lader jeg med rive med, så dermed ligger jeg som sidst lige mellem 5,5 og 6 tomler." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 239,95)

95/100 Robert Parker (årg. 2020)
"The juicy, velvety and aromatic red 2020 Pícaro del Águila Tinto is fine-boned and quite faithfully represents what they want to express with this cuvée; it's very tasty and has some chalkiness (perhaps through less ripeness than in years like 2018) with 14% alcohol and mellow acidity. The nose reveals some Côte-Rôtie-like notes of smoked meat and violets. 2020 delivered a good crop of healthy grapes that produced the finest wine to date for this bottling. This is superb, elegant and powerful, with everything in place (seems to be the signature of 2020) and perfectly integrated oak. 71,382 bottles and 1,979 magnums produced. It was bottled in September 2021."

95/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Dette er kongevin fra Spanien – intet mindre! Til prisen er den helt fantastisk. Lavet på et blend af Albillo, Bobal og Tempranillo og så kommer den fra det populære område Ribera del Duero. Næsen er spækket med duft af kirsebær, brombær, oliven, krogmodnet kød/flæsk, kærnemælk og et hint af røg. I munden er den fyldig og elegant, hvor der både er spansk power, men også elegance – lidt som en matador i sit es. 1 stk 319,95 – v/ 6 fl. 199,95 " 

94+/100 Robert Parker (årg. 2019)
"The youngest of the reds I tasted, the 2019 Pícaro del Águila Tinto is their most approachable red and is still serious, vibrant and aromatic with great length and still has good aging potential. They use the grapes from the warmest vineyards they have in the village of La Aguilera, form the northern part closer to La Horra, mostly Tempranillo but with some 5% of other varieties (red and white) interplanted in the old vineyards, fermented together with full clusters and indigenous yeasts and matured in French oak barrels for 15 months. Like the 2019 Clarete, this is young and tender and has more tension than I expected for a warmer year. It has less oak than previous years (only 10% or 15% new barrels), and the wine feels better balanced and is floral and aromatic. It's medium-bodied with a very fine texture, a pretty wine that drinks very well and doesn't reflect a warm year at all, as it has incredible freshness. A great Pícaro. They produced 69,852 bottles and 850 magnums, a notable increase in volume... while they increase the quality! It was bottled in February 2021."

★★★★★★ (6 ud af 6 stjerner) René Langdahl, Gastro (årg. 2021)
"Er det den bedste Picaro til dato? Jeg tror det. Den er i hvert fald mindst på niveau med 20'eren, men jeg synes faktisk, dens blidt koksede noter og den langpebrede næse frisker yderligere. Afsindig god vin ... et af de tilfælde, hvor man næsten er ligeglad med prisen, men den holder sig ovenikøbet på jorden. Husk; du er langt fra nydansk opfattelse af Ribera del Duero her. Stilen er betydeligt mere frisk og med fuldstændig integreret egefad. Sure brombær, kirsebær, rosenpeber, sort te og tørrede jordbær. Her er helklaser og naturligt nok intracellulær gæring, som giver udadvendt frugtighed. Frugten stammer fra marker i La Aguilera, hvor vineriet ligger, og den berømmede landsby La Horra." 

Nyd vinen til lam, grillet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Servér ved 16-18°C.

Domino del Aguila Picaro 2022 er baseret på druer fra mindst 80 år gamle stokke. 90% Tempranillo samt 10% samplantede sorter som Albillo, Bobal, Garnacha og Tempranillo Gris. Druerne håndplukkes fra nordvendte skråninger i La Aguilera med udsigt over floddalen Gromejón. Markens kølige orientering, dens beliggenhed 860 meter over havet samt den kalkholdige jordbund er alle faktorer med betydning for denne vins unikke mineralske elegance og aromatiske finesse.

I vineriet får vinene ekstra parfume og grønne nuancer fra gæring med stilke, og gæringen sker på traditionel vis i åbne betontanke, hvor druerne trampes med bare fødder for at sikre et næsnsomt udtræk af farve, smag og tanniner fra skallerne. Modnet 14 mdr. på franske egetræsfade og aftappet uden klaring.

Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.

Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...

Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.

Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.

I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.

Årgang 2022
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
319,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
94 Point Robert Parker
94 Point Flaskehalsen
BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- Flaskehalsen
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
"MINE YNDLINGSVINE" René Langdahl
93+ Point Rolf Madsen, Vinexpressen
92 Point Din VinGuide
⭐ 4,1 Vivino

Bestil inden

3 timer 5 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter