



Dominio del Águila Picaro Clarete Viñas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO
En af verdens bedste rosévine. Punktum.
Økologiske Clarete fra kulthuset Dominio del Águila er så vild en rosévin, at Robert Parker sammenligner den mineralske smag med kult-Meursault’er fra verdensberømte Coche Dury. Den ikoniske vinanmelder gav 95 points til Picaro Clarete i årgang 2020, hvilket rækker til en TOP-5-placering over alle tiders bedst bedømte rosévine.
Forrige årgang scorede også 95 points hos Spaniens største vinmagasin, Guía Peñin. Det samme som López de Heredia Viña Tondonia Rosado Gran Reserva 2008, der koster omkring 1600 kroner. Så er niveauet ligesom slået fast.
Den slags præstationer giver genlyd i resten af verden og efterspørgslen er derfor ekstremt høj i øjeblikket. Desværre er der tale om en mikroproduktion på omkring 7.000 flasker, hvoraf vi kun er tildelt en brøkdel, så du skal handle hurtigt, hvis du skal sikre dig en af disse voksforseglede mesterværker.
Med "Clarete" får du en klassisk Ribera del Duero-rosé, hvor grønne og blå druer gærer sammen, inden 19 måneder lang modning på franske egetræsfade. Et perfekt balanceret møde mellem hvidvinesdruen Albillos elegance, Tempranillos mørke rødvinssjæl og fadets ærkespanske krydderi. OBS - De ældste vinstokke er over 100 år gamle, og dyrkningen er både økologisk og under omlægning til biodynamik.
Hele herligheden toppet med bourgogneinspireret flintet mineralitet, som Jorge Monzon opnår ved at minimere vinens kontakt med ilt under den lange fadlagring. Resultatet er ren verdensklasse...
Som en af meget få rosévine har Dominio del Aguilas økologiske Clarete desuden været selekteret til Falstaffs prominente Top100 over "Spaniens bedste vine" – ligesom topvinen har smadret ALLE konkurrenter i en Decanter-test af kraftige rosévine fra hele verden!
Domaine de la Romanée-Conti-læringen, Jorge Monzón, har allerede skabt flere 100 points rødvine, Spaniens måske største hvidvin og nu lægger Picaro Clarete kraftigt an til at tage titlen som verdens bedste rosé. Skal opleves.
De fine tanniner i eftersmagen vidner om en vin med uanede anvendelsesmuligheder – fra luksushygge til kraftigere madretter! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til grillet fisk og skaldyr, tapas, fjerkræ, lyst kød og modne oste. Servér ved 10-12 °C.
Hvordan smager Dominio del Águila Picaro Clarete Viñas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO?
Aguilas Clarete skiller sig allerede ud fra mængden med sin enestående elegante pinkfarvet, der har små orange nuancer langs kanten. Næsen lægger fra land med en magisk mineralsk duft af rygende flint, våde kalksten og salt, som blander sig med jasminer, blodappelsin, jordbærsaft, fersken og granatæble samt røg og eksotiske krydderier fra den lange fadlagring.... Clarete 2022 smyr sig smørcremet og fyldig rundt i munden alt imens den delikate røde bærfrugt finder smukt sammen med luksuriøse fadstrejf af vanilje, crème brûlée og røg. Ren verdensklassevin med en eftersmag, der aldrig giver slip og bliver ved med at overraske med fine nuancer... De fine tanniner i eftersmagen vidner om en vin med uanede anvendelsesmuligheder
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Dominio del Águila Picaro Clarete Viñas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener