Dominio del Aguila Picaro Clarete 2020
Dominio del Aguila Picaro Clarete 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 points. A faint flinty reduction a little à la Coche-Dury, reminiscent of some vintages of their superb white... could be the finest vintage to date" - Robert Parker
Wauw... Robert Parker smager mineraitet à la kult-Meursault fra Coche Dury? Jep, Spaniens nok bedste rosé er rekordlækker i årgang 2020.
Som en af meget få rosévine er Dominio del Aguilas økologiske Clarete selekteret til Falstaffs prominente Top100 over "Spaniens bedste vine" - og for nylig smadrede samme topvin ALLE konkurrenter i Decanters test af kraftige rosévine fra hele verden!
2020 er et nyt Ribera del Duero-mesterværk fra DRC-læringen Jorge Monzón, som i flere og flere anmeldelser lægger afstand til resten af Ribera del Duero-rivalerne.
Med "Clarete" får du en klassisk Ribera del Duero-rosé, hvor grønne og blå druer gærer sammen, inden 23 måneder lang modning på franske egetræsfade. Et perfekt balanceret møde mellem hvidvinesdruen Albillos elegance, Tempranillos mørke rødvinssjæl og fadets ærkespanske krydderi. Glæd dig!
Smagenote
I glasset smuk pinkfarvet med sart orange nær glassets kant... Næsen lokker både med frugtpower, friskhed og modent krydderi... Jasminer, blodappelsin, jordbærsaft, fersken og granatæble vælter op fra glasset, mens røg, krydderier og saltet mineralsk havbrise løfter kompleksiteten helt op i verdensklassen... Vinen lægger sig cremet og fyldig på tungen, hvor frugten fremstår perfekt balanceret! Frisk og powerfuld med magisk mineralitet og luksuriøse krydderier. Vinen klinger af med antydningen af tanniner – der giver uanede anvendelsesmuligheder – fra luksushygge til kraftige retter! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Águila Pícaro Claret Rosé 2020
95/100 Robert Parker
"Jorge Monzón considers 2020 to be an almost prefect vintage—cool and fresh, reminiscent of the great 2016. The pink 2020 Pícaro del Águila Clarete was produced with 35% Tempranillo, 35% Albillo Mayor and the rest other local grape varieties (Garnacha, Bobal, Bruñal, Monastrell, Tempranillo Gris, other Albillos, Garnacha Blanca, Pirules, Jaén, Moscatel, Malvasías...) found in the old vineyards. This is very different from your average rosé, more like a serious light red or powerful white that slowly fermented during 11 months and matured in barrel for 18 months. The orange-ish/pink wine is still young and lively, with some notes of toasted sesame seeds and a faint flinty reduction a little à la Coche-Dury, reminiscent of some vintages of their superb white. This was bottled without being racked, and perhaps that's why it has this nice reduction and could be the finest vintage to date. It has a strong chalky aftertaste from the limestone-rich soils, which makes it a terroir white, but it's also very marked by the style (which they updated from the traditional wines in Aranda in the old times) of a unique wine. It's balanced and mellow but not a shy wine, with 14% alcohol and a pH of 3.26. I've tasted 15+-year-old bottles of wines of this style, and they were still lively, so this one should not be shorter lived. Unique. Given my experience with past vintages, I'd wait a little before pulling the cork here. 8,358 bottles and 151 magnums produced. It was bottled in February 2022."
94/100 Guía Peñin
"Colour: rose;Aroma: red berry notes, fragrant herbs, dried flowers, saffron, characterful;Flavour: full-bodied, flavourful, spicy, sweetness, long"
Nyd den til grillet fisk og skaldyr, tapas, fjerkræ, lyst kød og modne oste. Servér ved 10-12 °C.
Picaro del Aguila Clarete er fremstillet på Tempranillo og Albillo samt en smule Garnacha og Bobal. De økologisk dyrkede druer høstes fra +60 år gamle vinstokke, som vokser på kalkholdige marker i 800-900 meters højde. Efter direkte presning af druerne spontangærer vinen over 8-9 måneder inden 23 måneders modning på franske egetræsfade ved meget lav kældertemperatur.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.