Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO Magnum i trækasse
Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO Magnum i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"99 points. It has all the components and the balance with them to develop nicely in bottle. It should age effortlessly for 30 years. It's very impressive..." - Robert Parker
Siden Peñas Aladas første gang satte samtlige Ribera-konkurrenter på plads hos Robert Parker, har vinen været et af Spaniens mest hypede samlerobjekter. Med 100 point fra Robert Parker til årgang 2016 er efterspørgslen eksploderet yderligere.
Romanée Conti-disciplen Jorgen Monzón er så determineret på at gentage perfektionen, med historiske to gange 100 Parker-point i årgang 2016, at han beslutter sig for ikke at producere Peñas Aladas i 2017.
Først i 2018 er Ribera del Dueros nye konge tilfreds… Peñas Aladas Gran Reserva 2018 er certificeret økologisk, dyrket biodynamisk og modnet hele 53 måneder på franske egetræsfade. Igen en af de mest sublime rødvine der er skabt på spansk jord!
Med en af de køligste placeringer i hele Ribera del Duero leverer kalkstensholdige Peñas Aladas i alt fald en elegance, ingen i området kommer i nærheden af at matche.
Hemmeligheden bag den silkefine finesse er kølig bjergluft fra Sierra de la Demanda samt omkransende skovområder med enebær, pinjer og egetræer, der holder temperaturen tre grader koldere end i resten af landsbyen La Aguilera.
Med 99 point fra Robert Parker, der forventer endnu større ting med yderligere flaskemodning, lover vi rift om hver en flaske af dette Gran Reserva-flagskib fra over 100 år gamle vinstokke. Ren verdensklasse!
Smagenote
Peñas Aladas Gran Reserva 2018 præsenterer sig mørk brombærrød med næsten sort kerne... I næsen magisk, fortryllende og grandiøs med ren gudeduft af tørrede røde blomster, saftige sorte kirsebær, brombær, engelsk lakrids, og mørke blommer, der slår døren op til modne kælderdufte af mørkristede kaffebønner, søde orientalske krydderier, kalket mineralitet, tørret kød, skovbund, anis, trøfler og rosmarin... Vinen lander smooth og med unik kølig, silkeagtige elegance på tungen, hvor powerfrugten, fadet og mineraliteten med kraftfulde vingeslag løfter helhedsoplevelsen op i en sfære af ensom klasse. Minutlang og perfekt nuanceret finish med udsøgte tanniner samt et væld af spanske luksuskrydderier fra den 53 måneder lange fadlagring. Kompleks. Koncentreret. Kanonlækker. Det her er en af de meget sjældne vine, der efterlader selv kræsne smagere totalt mundlamme... Historisk stor, magisk Ribera del Duero! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Ribera del Duero Peñas Aladas Gran Reserva 2018
99/100 Robert Parker
"They didn't produce the 2017 vintage of the single-vineyard wine from some of their oldest vines, so after the 2016 they jumped to the 2018 Peñas Aladas Gran Reserva. It has a very intense nose of licorice, flowers (decayed violets), wet chalk, spices (nutmeg), some nuts (pecan) and a volatile twist with great freshness. It matured in French oak barrels for 53 months. It has a fine thread, a chalky and dry feeling, fine tannins and a dry and very tasty finish that's almost salty. It has all the components and the balance with them to develop nicely in bottle. It should age effortlessly for 30 years. It's very impressive, but it doesn't reach the elegance of the 2016. 1,729 bottles and 42 magnums produced. It was bottled in March 2023."
4,5 stjerner Vivino (552 bedømmelser, set over alle årgange, 21-04-24)
…
Tidligere årgang:
100/100 Robert Parker
"The youth, freshness, balance and harmony of the 2016 Peñas Aladas Gran Reserva is gobsmacking. The wine is a little shy, insinuating, reticent and a little closed, and it feels younger than it is. It comes from a collection of small plots of some of the oldest vines in the village of La Aguilera in the lieu-dit, or "paraje," that names the wine, in a small valley surrounded by pine, holm and juniper trees, where there is a cold draft of air and the temperature is lower than in the rest of the village. The soils are sandy and intermixed with clay on a marl mother rock. The plants are mostly Tempranillo, but as they are very old vines, there's always a field blend of other varieties—Albillo Mayor, Monastrell, Garnacha, Bobal and Cariñena—all fermented together with full clusters that were foot trodden in concrete vats and indigenous yeasts. Malolactic was in barrel and lasted for 11 months, while the élevage was extended to a total of 55 months (almost five years!). After all this time in barrels, the wine is not oaky at all; it's floral and perfumed, elegant, nuanced and layered. The texture is silky, and it's medium-bodied, with moderate ripeness, 14% alcohol and very good freshness denoted by a pH of 3.41. It has fine tannins that make it nicely textured and fine-boned, with subtle minerality. This should be veeeeeery long lived, as it has the stuffing, all the ingredients and the balance between them to make old bones. Amazing juice. 3,591 bottles and 51 magnums were filled in April 2021."
Nyd den til lam, krogmodnet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Serveres ved 16-18°.
Vinen er fremstillet på primært Tempranillo, som håndhøstes fra mere end 100 år gamle vinstokke på Ribera del Duero-enkeltmarken Peñas Aladas, nær La Aguilera. Markens østvendte orientering, samt skygge fra omkringliggende træer, samvirker med de 870-890 højdemeter om et særligt køligt mesoklima, der fremmer den færdige rødvins unikke mineralske elegance. Jordbunden består af sand og ler over mergel/kalksten. Der suppleres med mindre andele samplantede druesorter som Albillo, Garnacha og Bobal. Marken er dyrket biodynamisk og ceritificeret økologisk.
Efter traditionel fodtrampning af hele drueklaser gæres mosten uden tilsætning af kulturgær. Malolaktisk gæring foregår på fade – en 10 måneder lang proces ved kølige 12°C. Efter 53 måneders fadmodning på mestendels franske egetræsfade aftappes vinene manuelt. Ingen klaring, ingen filtrering.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.