Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva 2016 ØKO 5 liter i trækasse
Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva 2016 ØKO 5 liter i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”100 points. This should be veeeeeery long lived... Amazing juice" - Robert Parker
"Min måske bedste vin nogensinde” - Jorge Monzón
Vi så det komme, og nu er det officielt. 2016 er årgangen, hvor Águilas Gran Reserva endelig høster perfekte 100 point!
I januar 2023 bedømmer Robert Parker over 400 vine fra Duero-området. Øverst på sejrsskamlen, som stortestens bedste vin med perfekte 100 point, stråler Peñas Aladas Gran Reserva 2016. En fantastisk bedrift i historiens nok mest historiske årgang:
"I think that it’s finally the finest and most elegant vintage in Ribera del Duero and the one that has produced the most high-scoring wines in the history of the appellation since it was created in 1982." - Robert Parker
At Romanée Conti-disciplen Jorge Monzon i den største årgang nogensinde har to vine i Parkers TOP 3 siger alt om magtfordelingen... Dominio del Águila ER den nye konge af Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt!
Siden Peñas Aladas første gang slog alle Ribera-konkurrenter hos Robert Parker, har vinen været et af Spaniens mest hypede samlerobjekter. Med 100 dugfriske point fra Robert Parker eksploderer efterspørgslen yderligere.
2016 er certificeret økologisk, dyrket biodynamisk og modnet hele 55 måneder på franske egetræsfade. En af de mest sublime rødvine, der nogensinde er skabt på spansk jord!
Vinen leveres i originale trækasser à 6 stk. Stærkt begrænset lager!
Smagenote
Ved ophældningen funkler Peñas Aladas 2016 dyb brombærrød med næsten sort kerne... Næsen drager koncentreret med fortryllende duft af roser, violer, sorte kirsebær, brombær og mørke blommer, der åbner grandiøst op for mørkristede kaffebønner, søde orientalske krydderier, kalket mineralitet, tørret kød, skovbund, anis, trøfler og rosmarin... Vinen lander smooth og silkekølig på tungen, hvor frugten med kraftfulde vingeslag udfolder en nærmest naturstridigt svævende elegance. Minutlang powerfinish med udsøgte krydderier og tanniner fra den ekstra lange fadlagring. Magisk! Drik n u, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva Ribera del Dureo 2016
100/100 Robert Parker
"The youth, freshness, balance and harmony of the 2016 Peñas Aladas Gran Reserva is gobsmacking. The wine is a little shy, insinuating, reticent and a little closed, and it feels younger than it is. It comes from a collection of small plots of some of the oldest vines in the village of La Aguilera in the lieu-dit, or "paraje," that names the wine, in a small valley surrounded by pine, holm and juniper trees, where there is a cold draft of air and the temperature is lower than in the rest of the village. The soils are sandy and intermixed with clay on a marl mother rock. The plants are mostly Tempranillo, but as they are very old vines, there's always a field blend of other varieties—Albillo Mayor, Monastrell, Garnacha, Bobal and Cariñena—all fermented together with full clusters that were foot trodden in concrete vats and indigenous yeasts. Malolactic was in barrel and lasted for 11 months, while the élevage was extended to a total of 55 months (almost five years!). After all this time in barrels, the wine is not oaky at all; it's floral and perfumed, elegant, nuanced and layered. The texture is silky, and it's medium-bodied, with moderate ripeness, 14% alcohol and very good freshness denoted by a pH of 3.41. It has fine tannins that make it nicely textured and fine-boned, with subtle minerality. This should be veeeeeery long lived, as it has the stuffing, all the ingredients and the balance between them to make old bones. Amazing juice. 3,591 bottles and 51 magnums were filled in April 2021."
96/100 Tim Atkin MW
Nyd den til lam, krogmodnet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Serveres ved 16-18°.
Vinen er fremstillet på primært Tempranillo, som håndhøstes fra mere end 100 år gamle vinstokke på Ribera del Duero-enkeltmarken Peñas Aladas, nær La Aguilera. Markens østvendte orientering, samt skygge fra omkringliggende træer, samvirker med de 870-890 højdemeter om et særligt køligt mesoklima, der fremmer den færdige rødvins unikke mineralske elegance. Jordbunden består af sand og ler over mergel/kalksten. Der suppleres med mindre andele samplantede druesorter som Albillo, Garnacha og Bobal. Marken er dyrket biodynamisk og ceritificeret økologisk.
Efter traditionel fodtrampning af hele drueklaser gæres mosten uden tilsætning af kulturgær. Malolaktisk gæring foregår på fade – en langsommelig proces ved 12°C. Efter 55 måneders fadmodning på mestendels franske egetræsfade aftappes vinene manuelt. Ingen klaring, ingen filtrering.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.