Dominio del Aguila Højtflyvende Vin Gran Reserva 2018 i trækasse
Dominio del Aguila Højtflyvende Vin Gran Reserva 2018 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"97-98 point. Vinen nærmest smelter i min mund..." – Houlberg (årg. 2016)
Eksklusiv Supervin special-cuvee fra Ribera del Dueros ny kultproducent!
Højtflyvende Vin er den mest unikke vin fra Dominio del Águila og Jorge Monzón, der har årelang erfaring som vinmager hos Vega Sicilia og Domaine de la Romanée Conti.
Druerne håndhøstes på monopolmarken, Viña Pozo Morado, der måler godt 0,5 hektar og ligger klos op ad 100 points-parcellen ”Penas Aladas”. Kun 100 år gamle, modstandsdygtige vinstokke kan modstå de barske vejrbetingelser i et af de højeste punkter i Ribera del Duero.
Dominio del Aguila forklarer os, at ”Pozo Morado”-marken har så koldt et mikroklima, at den nogle år fryser til is hen over vinteren og derfor ikke kan levere druer. Det er altså kun i særligt udvalgte årgange, at Jorge laver denne specialfremstilling til os.
Drueudbyttet er så lille, at der kun kan produceres omkring 1 fad pr. årgang!
Vinen kan kun købes hos Supervin og end ikke Robert Parker får en smagsprøve af vinen… Til gengæld var den danske anmelder, Houlberg, tæt på at give 100 point til debutårgangen 2016. Nu er den unikke Gran Reserva endelig landet i vores kælder.
Smagenote
Den højtflyvende Gran Reserva sejler smuk og dyb brombærrød rundt i glasset. Næsen byder på en nobel og yderst elegant Ribera del Duero-duft, hvor friskhed og intensitet fra den kølige enkeltmark tydeligt træder igennem. Fortryllende aromaer af tørrede roser, røde og sorte kirsebær, blåbær, brombær og blommer vælter sig rundt og suppleres af luksusnoter af sød pibetobak, trøfler, muldjord, og tørret kød. På tungen smooth og elegant, hvor slægtskabet til 100 points-vinen Peñas Aladas kan mærkes… Frugten er powerfyldt, men samtidig silkeblød og elegant. Fadkrydderierne fra de godt 3 ½ års modning fremstår perfekt velintegrerede og giver højtflyvende kompleksitet til den minutlange eftersmag, der slutter smukt af med et touch af tørrede krydderurter. Magisk Ribera del Duero fra regionens bedste kultproducent. Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Højtflyvende Vin Gran Reserva
97-98/100 Houlberg (årg. 2016)
"Duftmæssigt minder vinen en del om Reserva'en, hvor duften ikke bliver anmassende og fuldfed, men har denne intense, friske og atter paralyserende aroma med frisk mellemrød frugt, blomster, mælkede noter, kærnemælk, mørke og vilde bær, brombær, tyttebærgele og grønne grene, violer og sagte røg. Syren virker sart, luftig med nogle krydderier anført af estragon. Aftrykket fra fadene er ikke særligt stort, men giver lige en smule sødme, sød tobak, chokolade samt vanilje og lys kaffe. I munden er vinen fabelagtig ... cremet med en central lille nerve, der giver en fantastisk intensitet, nærmest som en lille klump, der er imploderet og nu med passende intervaller udsender smagsnoter af forskellige slags ud i passende tempo. Det betyder, at vinen nærmest smelter i min mund, rank, slank og elegant og jeg slubrer. Frugten er blommer, kirsebær og jordbær med en frisk syre, mens tanninerne med lidt luft i munden er godt tørre. Det er som at tage den handske på, som man engang har tabt ... sidder bare perfekt og man bliver skræmmende glad. Igen er vi helt tæt på the big seven, så far er begejstret, opstemt og herlig fortabt."
Nyd den til saftige bøffer, lammekød, iberico-gris, kraftige spanske tapas eller modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på mestendels Tempranillo med en lille procentdel Albillo, Garnacha, Bobal og Tempranillo Gris, som håndhøstes fra monopolmarken Pozo Morado, der ligger klos op ad berømte Peñas Aladas, der yder druer til 100 points-vinen af samme navn. Topmarken Pozo Morado, med jordbund af rødt ler og kalksten, ligger i 885 meters højde og er en af de ældste vinmarker i La Aguilera.
For at fremme kompleksiteten og den terroirmæssige autenticitet vælger Jorge Monzon at co-fermentere alle druesorter ved hjælp af vinmarkens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Der anvendes kun hele drueklaser, som fodtrædes på traditionel vis. Efter endt gæring med lang udblødning af drueskallerne modner Gran Reserva’en 3 ½ år på primært franske egetræsfade fra selvsamme leverandører som hos Domaine de la Romanée Conti. Håndaftappet uden klaring og filtrering. Da vinen er aftappet her i Danmark, nærmere bestemt i Supervins vinkælder, kan den ikke bære navnet Ribera del Duero på etiketten.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.