
Domaine Piguet-Chouet Meursault Vieilles Vignes 2019
Meursault i mesterklassen!
Meursault er et navn, som det kræver sit at leve op til. Domaine Piguet har ikke noget at lade sig høre på den front, for deres Meursault er intet mindre end genial!
Og hvad er det så, der gør deres Meursault mere end ’’almindeligt god’’? Jo, man kunne pege på de gamle vinstokke, der giver ekstra koncentration i vinene. Man kunne også pege på markerne, der liggende snublende nær de berømte 1. cru’er Les Perrières og Les Genevrières. Eller domænets dygtige håndværk og teknikker. Der er mange ting at sætte fingeren på. Domaine Piguet kan bare et eller andet med deres hænder…
Elegant, lækkert smørfed og samtidig sitrende mineralsk på samme tid… Ja, det smager bare hamrende godt.
Domaine Piguets vin er og bliver en fornem repræsentant for Meursault!
Vinen passer især godt til hummer, krabbe og kongerejer i cremede saucer. Det samme gælder lyst fjerkræ og kød. Meursault er især et fortrinligt match til hummerbisque og sødmefulde, delikate jomfruhummerhaler serveret med hvidløg og smør. Går også godt til ost. Server ved 13-15 °C.
Hvordan smager Domaine Piguet-Chouet Meursault Vieilles Vignes 2019?
Lys gul i glasset med grønlige toner. Næsen tager et lille tilløb og indledes med vibrerende citrusnoter, der bevæger sig over i et boblende frugtunivers af lyse ferskner, æbler og pærer. Lidt florale toner titter frem undervejs. Knasende hasselnødder og honning popper op, inden smagen kun nødtvungent fader ud og kulminerer i en herligt sprød og fjederspændt mineralsk afslutning. Ultra-elegant og samtidig med en dejlig smørfedme, der sætter sig i hele mundvigen og efterlader sig en velbehagelig fornemmelse. Mesterlig Meursault! Drik nu eller gem 5-15 år fra høståret.
Domaine Piguet-Chouet Meursault Vieilles Vignes 2019 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage