
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2012
Her er den Pinot Noir, som familien Lequin med stolthed betegner som deres flagskib og signaturvin.
Kvaliteten er simpelten tårnhøj til prisen, for rødvinen er udelukkende baseret på topdruer fra 45-60 år gamle vinstokke i og omkring hjembyen Santenay. Højtudbyttet fra de gamle stokke er lavt, men til gengæld er druekvaliteten og vinens gemmepotentiale helt i top.
For år tilbage blev 2012 blåstemplet “Outstanding” af Robert Parker - og efter 8 år på fad og flaske hos familien Lequin er det en udsøgt fornøjelse, når vi her smager det elegante bevis på årgangens format..
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2012?
Elegant kirsebærfarve med modent skær af tegl. I næsen delikat med fine aromaer af rose, hindbær og kirsebær, som forenes med skovbund og grønne blade samt krydrede strejf af lakrids, læder og fad. I munden slank, rank og elegant med saftig og læskende bærfrugt, der i eftersmagen flankeres af silkefine tanniner og diskret vaniljekrydderi fra egetræslagringen. Den unikke smag af rigtig rød bourgogne! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2012 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage