



Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012
Louis Lequins måske mest gemmeværdige 1. Cru kommer fra den lille enkeltmark “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.
Marken har fået sit pudsige navn (”tidsfordriv”), fordi det var her i skellet mellem mark og husly, at høstarbejderne plejede at hænge ud og se tiden an, når vejret tegnede usikkert.
I glasset venter et sikkert Pinot Noir-hit med frugtpower og silkeblød tannin nok til mange år på langs.
Men hvorfor dog vente… når vinen allerede nu byder sig til byder med masser af velsmag og moden bourgognekarakter!
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012?
Elegant burgundisk kirsebærfarve med modne strejf af tegl. Næsen byder på tørrede røde blomster, hindbær og fuldmodne kirsebær, som efter år på fad og flaske får forrygende selskab af trøfler, læder og tørret kød samt lidt kaffe og ristet eg fra fadet. I munden silkeblød. Frugten er modnet med kompleks ynde uden dog at give køl på ungdommens Pinot-charme… Fremragende bourgogneoplvelse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage