
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2012
Med sin placering direkte op ad 1. Cru Maladière er Clos Genet et udsøgt terroir, der er kendt for at producere Pinot Noir med klasse og gemmepotentiale.
Marken har en særlig betydning for familien Lequin, da det var her domænets første vinplanter blev købt – helt tilbage i 1679! I glasset taler kvaliteten for sig selv... Sitrende nerve og intensitet, der vidner om frugt i topklasse fra mere end 65 år gamle vinstokke.
Efter 8 år på langs i Lequin-familiens kølige kældre udfolder Clos Genet 2012 nu sin umiskendeligt burgundiske ynde, elegance og skovbundsduftende kompleksitet!
Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2012?
I glasset kirsebærrød med begyndende skær af tegl. Næsen forfører med duft af tørrede roser, jordbær, lakrids, kanel, skovbund, røg og vanilje. I munden blød og svævende elegant med spændende mineralske nuancer under den saftige frugt. Eftersmagen er lang og detaljeret med strejf af bær, trøfler, læder og røget fadkrydderi. Rigtig rød bourgogne! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2012 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage