
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2011
Med sin placering direkte op ad 1. Cru Maladière er Clos Genet et udsøgt terroir, der er kendt for at producere Pinot Noir med betydelig klasse og gemmepotentiale.
Marken har en særlig betydning for familien Lequin, da det var her domænets første vinplanter blev købt – helt tilbage i 1679! I glasset taler kvaliteten og kærligheden til marken for sig selv...
Man fornemmer i den nu perfekt drikkemodne 2011'er en sitrende nerve og intensitet, der vidner om frugt i topklasse fra mere end 65 år gamle vinstokke.
Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2011?
Klassisk elegant bourgognefarve. I næsen super elegant og sirligt forførende med duft af tørrede roser, jordbær, lakrids, kanel, skovbund, røg og vanilje. I munden frisk og feminin med betydelig mineralitet og klassisk burgundisk elegance. Eftersmagen er lang og svævende med flotte nuancer af røde bær, trøfler og røget fadkrydderi. Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2011 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage