Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016
Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Chassagne-Montrachet er berømt over hele kloden for sine hvidvine på Chardonnay, men bourgonekendere værdsætter i særdeleshed 1er Cru- marken Morgeot for sine seriøse rødvine på Pinot Noir!
Rød Morgeot er sjælden og eksklusiv, så et topeksempel fra jubelåret 2016 til under en plovmand er absolut en glædelig nyhed. Og smagen sidder bare lige i skabet...
Smagenote
Klassisk bourgognerød farve. I næsen frugtig og mineralsk med herlig duft af jordbær, kirsebær, hindbær, solbærbusk og våd skovbund, som akkompagneres af lidt lakrids og "sweet spice" fra fadlagringen. I munden mellemfyldig med saftig, tæt og velkrydret frugt. Stenet mineralsk finish med et behageligt tanninbid og strejf af lakrids. En eksemplarisk rød Morgeot! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser
92/100 "Outstanding" - Robert Parker's Vintage Chart (Red Cote de Beaune 2016)
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 45 år gamle vinplanter på syd- og sydøstvendte Morgeot - én blandt få topmarker i Chassange-Montrachet, som er mest berømt for sine rødvine.
I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Afslutningvis modner vinen 10-12 måneder på 228 liters Allierfade, heraf 30% helt nye.
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.