
Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013
En Santenay i Bourgogne Rouge-klæder... Familien Lequins 7 hektar fordeler sig udelukkende på topmarker, og derfor må man de-klassificere Santenay-frugt for at producere sin Bourgogne Rouge.
Der er absolut INTET standard over denne saftige Pinot Noir -- fra en enkeltmark så lille, at vi desværre kun er tildelt et par hundrede flasker!
Den chokerende kvalitet skyldes topdruer fra 50 år gamle og lavtydende vinstokke, som slikker sol på et syd/sydøstvendt og kalkholdigt terroir.
Vinen kommer direkte fra producentens kølige kælder, hvor den er modnet til perfektion efter 7 år på fad og flaske. Hvem sagde bourgogne-value..?
Nyd den til fuglevildt, andebryst med svampe, kylling, charcuteri og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013?
Klassisk transparent bourgognefarve. I næsen nuanceret og rig på finesse som kun moden bourgogne kan være det. Delikate frugtnoter af skovjordbær, rosenblade og kirsebær møder dybere strejf af lakrids, trøfler og mokka. I munden saftig, elegant og i flot balance med spændende komplekse undertoner. Top value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage