
Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Cazetiers" 2012
Gevrey-Chambertin.
Allerede navnet fremkalder ærefrygt. Og her har vi tilmed at gøre med en af de allerfineste 1. Cru’er i den legendariske kommune...
Da Dr. Lavalle i 1855 udnævnte Bourgognes bedste terroirs til Tête de Cuvée (Grand Cru) var Cazetiers i superliga med Chambertin, Romanée-Conti og Musigny.
I 1930 blev Cazetiers (som én af få Tête de Cuvées) frarøvet sin re-klassifikation som Grand Cru. Men hyldes i dag som "Exceptional 1er Cru" af Jasper Morris MW.
Vi forstår godt, at DRC-forfølgeren Faiveley har opkøbt Dupont-Tisserandot.. For i topåret 2012 giver Dupont-Tisserandot baghjul til vin i +5000 kr. klassen.
Nyd den til andebryst, fuglevildt, lam, stegt tun, tatar, svampe og cremede oste. Servér ved 15-16 °C.
Hvordan smager Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Cazetiers" 2012?
Flot kirsebærrød farve i glasset. Næsen drager og lokker med sin dominante kirsebærfrugt, der på fornem vis marcherer frem og gør krav på opmærksomheden. Saftdryppende tranebær, hindbær, jordbær og ribs følger i hælene og springer vildt til alle sider, inden de sammen med mørk frugt samler sig ved kanten af glasset. Lædertoner klinger med, skovbund og nedfaldsblade fornemmes underneden de mange komplekse frugtlag. Fadkrydderier som Madagaskar-vaniljestang, pibetobak, cedertræ og nymalet kaffe bærer sig kongeligt frem, tanninerne griber om gummerne og tager godt fat, en maskulin og velskulptureret vin, en Shakespearsk Hamlet, vinverdenens svar på guddommeliggjorte Goethe. En vin, der løber stort set alle andre bourgogner over ende. Røgede toner trækkes rundt i glasset, og vinen løfter til sidst sløret for en dyb, spillevende og magisk mineralitet, der løfter den endnu højere op. En mageløs og storslået oplevelse – uden lige! Drik nu eller gem 10-15+ år fra høståret.
Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Cazetiers" 2012 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype