
Domaine Diconne Auxey-Duresses Blanc Terres Folles 2018
Domaine Diconne er en superstjerne i Auxey-Duresses – bourgognebyen med den største grænseflade op ad berømte Meursault - og den vildeste Chardonnay-value!
Diconnes hvide Auxey-Duresses er så elegant mineralske og forrygende smørlækre, at de ofte overståler Meursault:
Smag og marker er mulehår fra Meursault - og i selv vinkælderen er Terres Folles 2018 lige så snotforkælet (15 mdr. med omhyggelig batônnage på 228 l. burgundiske egetræsfade, 25% helt nye!). Vinen laves fra op til 80 år gamle Chardonnay-stokke på 3 enkeltmarker (Les Cloux, Les Grandes Vignes og Les Vireux).
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C stil
Hvordan smager Domaine Diconne Auxey-Duresses Blanc Terres Folles 2018?
Nyskænket præsenterer Terres Follles 2018 sig klar og lys gylden med et friskt grønligt skær… Næsen lover elegant hvid bourgogne med superduft af jasmin, salt mineralitet, æble, pære og hvid fersken, der gemmer på fine nuancer af smørristede nødder, toastet kompleksitet, bivoks og crème brulée.. Vinen lægger sig smooth og let cremet på tungen med delikat Chardonnay-frugt og frisk underliggende mineralitet, der løftes med komplekse, Meursault-lignende strejf af smør, nødder og vanilje i eftersmagen...Fornem hvid bourgogne, helt fantastisk value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Om Domaine Diconne
”First class wines…” – Burgundy Report
”Well worth seeking out” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
"A superstar" - Serena Suitcliffe
"One of the best small estates in Auxey-Duresses" - Robert Parker
Det lille familiehus Domaine Diconne er en hemmelig burgundisk juvel, som vi finder i Meursaults nabokommune Auxey-Duresses. Domænets startede ud tilbage i 1920 og ledes i dag af 3. generations Christophe Diconne, der efter sin far Jean-Pierre har overtaget ansvaret for familiens 10 hektar topmarker i Auxey-Duresses, Pommard og Meursault.
Christophe kommer bestemt ikke sovende til den flotte omtale fra verdens førende bourgogneeksperter... Alle druer høstes i hånden, hvilket bestemt ikke er normen i landsbyen, og kun de absolut bedste druer finder vej til domænets egne vine. Resten sælges fra i bulk.
De små mængder og de sultne lokale efterspørgsel gør, at kun 25% af vinen slipper uden for Frankrigs grænser. Vi priser os selvsagt lykkelige over at kunne præsentere de kvalitetsbevidste danske vinelskere for en lille håndfuld af husets bedste vine. Et absolut must-try for feinschmeckere og bourgognefans!
Serena Sutcliffe opremser i sit Bourgogne-værk 3 "superstars" i Auxey-Duresses: Domaine Diconne, Domaine Michel Prunier, Domaine Leroy!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage