
Domaine Brocard Le Chambertin Grand Cru 2001
Grand Cru-giganten over dem alle..! Et dystert ulmende kraftværk af en Pinot Noir, der først efter 20 til 30 år på langs afslører sine fulde styrke, når denne vin de garde som en knyttet næve åbner op til sit fløjlsbløde og næsten feminint kærtegnende indre…
Iført sin originallabel er denne årsunge af en Chambertin 2001 set til næsten 3500 kr….
Vi skriver ”originallabel”, da vinen stammer fra et anonymt topdomæne i Gevrey-Chambertin. (Stéphane Brocard har under coronakrisen sikret sig et mikropparti til ”tys-tys-pris”. Derfor er drømmebourgognen lanceret i Stéphanes eget navn, ligesom vi har lovet ikke at nævne den hemmelige producent ved navn.)
Efter mere end 20 år i en kølig bourognekælder i Gevrey-Chambertin, heraf 18 måneder på 100% nye bourgognefade, begynder denne kongevin nu for alvor at udrulle det næsten arrogant ekstraordinære smagspotentiale, der skaffede Le Chambertin verdensberømmelse som Kejser Napoleons yndlingsbourgogne.
Nyd den til saftige steaks, lammefilet, fuglevildt, Coq au vin, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Brocard Le Chambertin Grand Cru 2001?
Imponerende farvedybde for +20 års Pinot Noir! Næsen er næsten hulkende dyb… ud af glasset strømmer vidunderlige dufte af tjære, lakrids, læder, tørrede svampe og medicinskab, mens bouqueten bindes smukt sammen af tørrede blomster, kirsebær, mynte og brombær. Fadnoter af kakao, kaffegrums og vanilje anes i baggrunden… Friske kirsebær, brombær og søde blommer breder sig flot ud i munden med mineralske undertoner af skovbund, rusten muld og kalkstøv. Lang og kompleks finish med mundrensende friskhed, søde luksuriøse fadkrydderier og et urteagtigt tanninbid, der absolut stadig har mod på et saftigt stykke kød... Superb, amazing, magnifique! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener