
Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018
”Jeg har lagt al min passion og hele mit hjerte som passioneret vinbonde i denne cuvée” – Anita Kuhnel
Den 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver sin regions første vin med 100 point fra James Suckling. (Vi troede ellers ikke, det kunne blive vildere, da Suckling i fjor sammenlignede en af domænets vine med stor Pomerol...)
Hvor voldsomt prisen stiger, og om vi overhovedet kan skaffe den nykårede vin, kan vi kun gisne om. Men som de sidste i verden sælger vi nu et gemt kælderparti af samme topvin fra superåret 2018 - fordi Cru’ernes konge, Moulin-à-Vent, er allerstørst med alder…
“The best Moulin-à-Vents are the richest, fullests, and most ageworthy wines produced in Beaujolais” – Robert Parker
Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer og laver frådende lækre rødvine med troldmanden Guy Marion. Som pensioneret chef-winemaker for Georges Duboeuf og med 52 vinhøste i Beaujolais bag sig har Guy et suverænt kendskab til Beaujolais’ utallige terroirs.
Det er med 100-point-sensationen Coeur de Vigneronne, og en stribe andre topvine, at Domaine Anita lige nu etablerer sig som Moulin-à-Vents svar på de største kultnavne i Bourgogne og de store Cru Classé-slotte i Bordeaux.
Navnet Cœur de Vigneronne (vinmagerindens hjertebarn) hentyder til vinens særstatus af flagskib samt den lange, omsorgskrævende kældermodning. Enkeltmarksvin fra oldgamle vinstokke på top-terroiret Les Caves i Moulin-à-Vent.
.....
Nyd den til peberbøf, fransk charcuteri, lyst kød, andeconfit , svamperetter og ost. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018?
Mørk og tæt i glasset. I næsen dyb og dragende med koncentreret gudeduft af hindbær, blåbær, sorte kirsebær, røg, mineralitet samt strejf af mokka og lakrids. Kæmpevin... På tungen fed som en Pomerol, bragende frugtintens og super sofistikeret. Eftersmagen er kilometerlang og nuanceret med jublende lækkert tanninbid og komplekse strejf af knust granit, peber og kakao. Verdensklasse allerede, ingen tvivl, men kvaliteten vil kravle op, op, op mange år endnu!
Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold