Tilbage

Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93-94 Point

Houlberg

93 Point

Mad og Monopolet

UGENS BEDSTE VIN

Ekstra Bladet

92 Point

Ekstra Bladet

92 Point

Jyllands Posten

Bestil inden

0 timer 33 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”Jeg har lagt al min passion og hele mit hjerte som passioneret vinbonde i denne cuvée” – Anita Kuhnel

”100 points. A high point in my 40 years of wine tasting .... Makes you glad to be alive” – James Suckling (årg. 2021)

Den 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver sin regions første vin med 100 point fra James Suckling. (Vi troede ellers ikke, det kunne blive vildere, da Suckling i fjor sammenlignede en af domænets vine med stor Pomerol...)

Hvor voldsomt prisen stiger, og om vi overhovedet kan skaffe den nykårede vin, kan vi kun gisne om. Men som de sidste i verden sælger vi nu et gemt kælderparti af samme topvin fra superåret 2018 - fordi Cru’ernes konge,  Moulin-à-Vent, er allerstørst med alder…

 ”Legendary Vintage” - Wine-Searcher (årg. 2018)

 “The best Moulin-à-Vents are the richest, fullests, and most ageworthy wines produced in Beaujolais” – Robert Parker

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer og laver frådende lækre rødvine med troldmanden Guy Marion. Som pensioneret chef-winemaker for Georges Duboeuf og med 52 vinhøste i Beaujolais bag sig har Guy et suverænt kendskab til Beaujolais’ utallige terroirs. 

Det er med 100-point-sensationen Coeur de Vigneronne, og en stribe andre topvine, at Domaine Anita lige nu etablerer sig som Moulin-à-Vents svar på de største kultnavne i Bourgogne og de store Cru Classé-slotte i Bordeaux. 

Navnet Cœur de Vigneronne (vinmagerindens hjertebarn) hentyder til vinens særstatus af flagskib samt den lange, omsorgskrævende kældermodning. Enkeltmarksvin fra oldgamle vinstokke på top-terroiret Les Caves i Moulin-à-Vent.

Smagenote

Mørk og tæt i glasset. I næsen dyb og dragende med koncentreret gudeduft af hindbær, blåbær, sorte kirsebær, røg, mineralitet samt strejf af mokka og lakrids. Kæmpevin...  På tungen fed som en Pomerol, bragende frugtintens og super sofistikeret. Eftersmagen er kilometerlang og nuanceret med jublende lækkert tanninbid og komplekse strejf af knust granit, peber og kakao. Verdensklasse allerede, ingen tvivl, men kvaliteten vil kravle op, op, op mange år endnu!

Anmeldelser af Domaine Anita Moulin à Vent Cœur de Vigneronne 2018

93-94/100 Houlberg
"5,5 ud af 7 Thumbs Up. Det dufter virkelig godt … klart bondsk og maskulin Beaujolais, arketypisk Moulin-à-Vent med masser af maling, æter, blomster, blæk, blåbær, banan, sorte kirsebær, nelliker, tørt træ, sød tobak, kakaopulver … lidt af en rodebunke, men på den herligste vis, for jeg elsker pærevælling, båndsalat og charmerende uorden. Det kaldes også sjæl og charme … hvem elsker ikke det? Det smager også vildt godt … smagen faktisk mere elegant end duften. Der er engelsk lakrids, blød, sød, mørk og tæt med kirsebær, blommer, vanilje, sødkrydret og med en utrolig balance."

93/100 Mad & Monopolet
"Gamay-druen er lidt overset, den kommer let til at stå i skyggen af de andre franske druer, hvilket er synd, for der er vildt meget at byde på. For denne vin er der kæmperoser fra flere anmeldere, hvilket er meget forståeligt. Flot duft af modne hindbær, skovjordbær, espresso, vanilje, eg og labre larver. I munden har den blide tanniner - utrolig lækker frugtsyre og et lille syrligt bid i afslutningen - en vin for dig, som gerne vil imponeres og er glad for stor fransk vin. 1 stk 279,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 159,95"

92/100 Ekstra Bladet
"UGENS BEDSTE VIN: Mørk meget frugtig i udtrykket. Blommer, lakrids, kakao, violer og strejf vanilje i smagen. Flot intensitet. Ganske imødekommende med en frugtig afslutning."
 
92/100 Jyllands-Posten
"Anita Kuhnel skæver stilistisk mod Bourgogne, når der vinificeres. Vi taler næsten fuld afstikning af druerne inden gæring og lang lagring på brugte barrique. Det giver stadig en udtaltfrugtig, afrundet, cremet vin. Moderne beaujolais med andre ord. Den sødmefulde, bløde og lakridsede frugtfår fuld pedal her, og indtrykket går igen i smagen. Her er ikke noget synderligt grøntkrydret at finde i smagen, som det ofte er tilfældet med gamay. Snarere tørret kød i duften her med blomster og krydderier. Ren og vellavet vin uden en eneste modhage."

.....

Øvrige årgange:

100/100 James Suckling (årg. 2021)
”A high point in my 40 years of wine tasting … Imagine gorging yourself on a whole handful of the ripest wild blackberries and that is the beginning of this great journey! On the palate there's a breathtaking interplay of mineral freshness with a small ocean of berry fruit and super-fine tannins. An endless finish that's so complex and so vibrant it makes you glad to be alive. Decades of aging potential”

Nyd den til peberbøf, fransk charcuteri, lyst kød, andeconfit , svamperetter og ost. Servér ved 16-18°C

Cœur de Vigneronne 2018 er fremstillet på 100% Gamay. Druerne selekteres manuelt fra 60 år gamle buskvine på den granitholdige enkeltmark Les Caves, der skråner gunstigt mod øst og sydøst i berømte Moulin-à-Vent.

Vinen er lavet med 20% hele klaser og 80% afstilkede druer. Under den 14 dage lange gæring foretages pigeage som i Bourgogne. Skånsom presning. Vinen modner først 11 mdr. på 4 år gamle 228 liter burgundiske egetræsfade og afslutningsvist 5 måneder på flaske før frigivelse. Det giver en stor og frugtkoncentreret Beaujolais med komplekse, "burgundiske" strejf af krydderi fra fadmodningen.

Om Domaine Anita

Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.

Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.

Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.

Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.

I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.  

Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir. 

 

Passer godt til

Tapas

Hygge

Kalv

Gris

Okse

Fjerkræ

Ost

Drue Gamay
Årgang 2018
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl.
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93-94 Point

Houlberg

93 Point

Mad og Monopolet

UGENS BEDSTE VIN

Ekstra Bladet

92 Point

Ekstra Bladet

92 Point

Jyllands Posten

Bestil inden

0 timer 33 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter