
Dofana Igt. 2010
Premium-vinen Dofana 2010 har vi hentet direkte i Fontalpino's egen vinkælder. Efter 8 års opbevaring efter alle kunstens regler har vinen udviklet sig optimalt!
Med 96 point af Robert Parker er Toscana-årgang 2010 den BEDST anmeldte årgang siden 1970!
Dofana produceres kun i de allerbedste årgange, og når året endelig rammer, laver man kun 300 kasser - til hele verden!
Intens rubinrød i glasset. Dyb og forførende næse med viol, kirsebær og brombær, samt komplekse undertoner af krydderi, læder, urter og tobak. I munden fyldig, kraftfuld og lang med dybe bærnoter, friske syre og finkornede tanniner. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
92/100 James Suckling (årg. 2010)
"Decadent aromas of sliced mushroom, dark berry and spice. Grilled meat, too. Full body, chewy tannins and juicy fruit"
92/100 International Wine Report (årg. 2010)
92/100 Wine Spectator (årg. 2010)
3 røde glas i Gambero Rosso (årg. 2010)
Anbefales til grillet oksekød, vildt, lam, indmad, kraftige gryderetter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Dofana IGT Toscana 2010 er fremstillet af 50% Sangiovese og 50% Petit Verdot fra en vinmark med store, porøse sten. De to druesorter vinificeres separat, med 20 dages maceration for Sangiovese og 25 dage for Petit Verdot. Modnet 20 mdr. på barrique samt 8 mdr. på flaske.
Fattoria Carpineta Fontalpinoer beliggende i Chianti-subzonen Castelnuovo Berardengaca, ca. 10 km øst for Siena. En meget anerkendt producent, hvis vine kombinerer et gunstigt prisniveau med stakkevis af +90 bedømmelser fra verdens førende vinskribenter. Vingården er grundlagt i 1960 og drives af søskendeparret Giola og Filippo Cresti.
Ønologen Giola er ansvarlig for vineri og kælderarbejde, mens hendes bror Filippo organiserer arbejdet i marken og varetager den kommercielle del. Ønologisk konsulent (og Giolas ægtemand!) er legendariske Carlo Ferrini, som regnes for Italiens svar på Michel Rolland.
Sammen råder Cresti-familien over 80 hektar økologisk landbrugsjord, hvoraf knap 30 ha er beplantede med vinstokke. Den årlige produktion på ca. 100.000 flasker. Hovedfokus er 100% Sangiovese, men Cresti-familien producerer ligeledes tre spændende og meget roste rødvinblends, hhv. Montaperto Toscana IGT (Sangiovese-Alicante Bouchet-Gamay), Do Ut Des Toscana IGT (Sangiovese-Cabernet Sauvignon-Merlot) samt Dofana (Sangiovese-Petit Verdot).
Dofana Igt. 2010 passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale