
Delaforce Vintage Port 2000
Nyhed - besejrer berømt 98 points kultvin fra Taylor’s! (okt. 2022)
Delaforce er delt nr. 3 i Decanters blindtest af Vintage Port 2000. Efter mere end 20 års lagring ser vi nu det sande styrkeforhold imellem verdens største portvine i et af de største portvinsår.
Med sikre to points forspring ned til Taylor’s 2000, der ved frigivelsen høstede 98 point fra Robert Parker, viser Delaforce nu for alvor sin høje klasse. Årgangens bedste køb!
Da berømte Delaforce gav os mulighed for at opkøbe gamle årgange og åbnede kælderen, var vi mere end klar. Vi har støvsuget dem for Vintage Port, der aldrig har set dagslys.
Derfor er kvaliteten og portvinens tilstand da også helt i top. Alle portvinene ligger i nye originale trækasser - som vist på billedet herunder (propperne er ikke er nye).
Den første årgang, vi præsenterer, er Delaforce Vintage Port 2000, altså en årgang med +20 år på bagen. Ganske enkelt fantastisk kvalitet til prisen - BASTA.
Farven har stadig dybrødlige nuancer, men er så småt ved skifte til den klassiske mørkebrune portvinsfarve. Intens bouquet af fed, mørk frugt med tydelig træ og tobak.
Smagen er fuldfed, ja forførende fed, sort frugt med så mange smagsnoter, at det er umuligt at bevare pessimismen. Stadig relativ ung - med stort gemmepotentiale!
Husk at kortpropperne på gammel portvin generelt er meget skrøbelige. Vær derfor yderst forsigtig når du åbner. Det kan være nødvendigt at dekantere igennem et thefilter. Desuden indeholder gammel Vintage Portvin en mængde bundfald. Dette er ikke behageligt at få i munden og pynter bestemt ikke i glasset, derfor anbefaler vi at dekantere inden servering. Dette bør gøres således.
a. Rejs flasken op dagen før Portvinen skal drikkes. b. Vær forsigtig når du åbner, gamle propper er generelt skrøbelige, undgå at ryste flasken. c. Hæld langsomt portvinen i en karaffel, mens du holder øje med portvinsstrålen. Når der begynder at komme bundfald, så stop. d. Dekanter, om nødvendigt, igennem et thefiler for at fange propstykker og bundfald.
Delaforce Vintage Port 2000 passer godt til...
Om Delaforce

“A company whose wines you should look out for.”
Således introduceres Delaforce af Charles Metcalfe, en af Englands førende eksperter i portugisisk vin.
Og Delaforce ER et højt respekteret portvinsmærke med stolte traditioner. I 1868 blev firmaet grundlagt af George Henry Delaforce, som var efterkommer af en landflygtig huguenotfamilie. Delaforce opnåede hurtigt stor anerkendelse for sine evner som blender, og huset blev i 1894 udnævnt til kongelig leverandør.
Portugal overgik i begyndelsen af 1900-tallet fra kongedømme til republik, men det kongelige våbenskjold er bevaret på flere af Delaforces vinetiketter. Efter 100 år på familiehænder måtte Delaforce i 1968 afhænde sit firma til multinationale IDV, som i forvejen ejede et andet kendt portvinshus, Croft.
I perioden 2001-2007 tilhørte Delaforce berømte Taylor Fladgate, men fra 2008 og frem til i dag har Delaforce været en del af Silva Reis-familiens Real Companhia Velha (Royal Oporto), det gamle kongelige kompagni.
Chefønolog for Real Companhia Velha og Delaforce er den talentfulde Jorge Moeiro, som også kendes fra Quinta de la Rosa samt fra sin egen vingård, Poeira. Jorge Moeira er ekstremt kvalitetsbevidst og baserer Delaforces premium ports på udvalgt druemateriale fra klasse A-vinmarker som Quinta das Carvalhas i Pinhão og Quinta do Sibio i sidedalen Roncão.
Selvom loven tillader omkring 40 forskellige druesorter til portvinsproduktion, har Delaforce strengt fokus på de 6 topsorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinta Amarela. Disse druetyper er udvalgt for deres overlegne kvalitet og finesse. Hver enkelt druesort har sit eget særpræg, som føjer en ekstra dimension til det færdige portvinsblend.
Fra ung frugtig LBV og langlivet Vintage Port til fadmodnet Tawny Port – Delaforce leverer topanmeldt verdensklasse over hele linjen – og altid til konkurrencedygtige priser. Kvaliteten er stadig en konge værdig.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener