Tilbage

Portugal

Delaforce His Eminence's Choice 10 Year Old Tawny Port i Gaverør

1 fl. pr. stk.
209,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Barego'mad

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Ekstra Bladet

90 Point

Vinhulen.dk

90 Point

Wine Enthusiast

90 Point

Wine Spectator

Bestil inden

2 timer 26 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Portugal

Delaforce His Eminence's Choice 10 Year Old Tawny Port i Gaverør

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"96 point. Hold nu k… det smager godt." - Barego'mad
"93 point. E
n flot og rank 10 årig Tawny." - Winewherever

"92 point. Det er et glimrende køb" - Mad & Monopolet
"91 point. Virker i stilen ældre end 10 års. Flot balance og længde." - Ekstra Bladet
"90 point. Harmonisk 10 års, der virkelig smager igennem." - Vinhulen

Tag ikke fejl af prisen, for det her er VIRKELIG stor portvin...

En alsidig ledsager til ost, nødder og desserter - eller bare et perfekt aftenhyggeglas i klassisk moden og nøddeagtig Tawny-stil. Prøv den...

Smagenote

Elegant rødbrun i glasset... Næsen lokker med indsmigrende frugtcharme og kompleks modenhed perfekt samspil... Friske og tørrede røde frugter, figner, valnød og kanel samt lidt nellike, mokka og karamel. I munden lækker fed og smooth med herligt varmende og velkrydret bamsefrugt. Eftersmagen imponerer både ved sin længde og ved sine komplekse nuancer af tørrede røde bær, orangeskal og nødder. En ekstremt hyggelig portvin!

Anmeldelser af Delaforce His Eminence's Choice 10 Year Old Tawny Port​

96/100 Barego'mad - mad & vinblog
"Fingrene væk fra kagedåsen … Denne tawny er min! Hold nu k… det smager godt. Det er ren voksenslik, som jeg slet ikke kan holde fingrene fra. Det er jo som en dessert i sig selv, og her skal man virkelig kende begrænsningens kunst, hvis man ikke skal ende med at sidde i en terapigruppe hos AA. Spøg til side. Delaforce leverer her en exceptionel flot 10-års Tawny, som til en pris på 170 kroner er lidt af et portvinskup. Her får du topkvalitet for alle pengene, og en uimodståelig portvinsoplevelse, som ikke foreløbig går i glemmebogen. Denne Tawny fremtrædet flot brunrød i glasset med et ravgyldent skær, og man lokkes af de indbydende klassefyldte aromaer af modne blommer, kirsebær, figen, nougat, valnødder og diskrete noter af julekrydderier. Smagen er overdådig og kompleks til trods for den unge alder, men opleves utrolig harmonisk i munden til trods for blommer en masse, som giver en smuk ren frugtoplevelse. Den underliggende friske frugtsyre og tanniner som candyfloss er med til at gøre denne Tawny til en slikket mundfuld, som kulminerer i en lang overbevisende finale med elementer af både appelsin, nødder og chokolade. Tak for mad – du må gerne gå fra bordet. Delaforce His Eminences Choice 10 Year Old Tawny Port er en Tawny i absolut topform, og får dine lommepenge til at række imponerende langt." 
★★★★★★ (6 ud af 6 mulige) “Helt exceptionelt godt vinkøb” - vurderet v/169,95 kr.

93/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Velstruktureret Tawny hvor de 100g sukker er virkelig flot balanceret af en intens syre og resterne af tanniner. Karamelliserede nødder, tørrede frugter, en næsten saltet mineralitet og en let bitter afslutning der gør det her til en flot og rank 10 årig Tawny."

92/100 Mad & Monopolet
"Delaforce har mange portvine i deres portefølje. Denne “His Eminence Choice 10 Year Old Tawny Port” har jeg tidligere fået i en smagning, hvor den klarede sig rigtig flot. I næsen er den ren slikbutik for voksne - noter af figner, blommer, marcipan samt en let krydret næse med noter af kardemomme og kryddernelliker. Den er cremet og fyldig i munden, hvor den sødmefulde smag blandes med helt lette tanniner. Det er et glimrende køb, som ville være et flot match til julekagen, risalamanden eller osten til juleaften." 

91/100 Ekstra Bladet 
"Lys med et brunligt skær. Elegant vellavet med nødder, rosiner og varme krydderier i smagen. Virker i stilen ældre end 10 års. Flot balance og længde. 91" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 170)

90/100 Wine Spectator
"Offers a mix of cherry, plum and anise notes, laced with green tea, ginger and hazelnut accents. Shows nice range and focus, with the finish bringing you back for another sip."

90/100 Wine Enthusiast
“With a great balance between fruit and acidity, this is just what a 10-Year-Old tawny should be. Ripe fruits are cut by acidity and given a shot of wood aging. Spice and old gold flavors lead to a delicious fresh aftertaste.”

90/100 Vinhulen
"Lys brun. Duften har friske abrikoser, nødder, rosin og lakrids, og der popper endda en lille minttone op. Fin og detaljeret duft. Smagen er blød og fast med friske abrikoser, nødder, rosin, en spids af alkohol og lille diskret sødme, der spiller godt op mod syren og fastheden. Flot, intens og harmonisk 10 års, der virkelig smager igennem. Ret attraktiv pris."

Vinen er en dessert i sig selv, men anbefales til: chokolade; karamel; tørret frugt; nødder – særligt valnød; frugttærter; modne oste – f.eks. cheddar og pecorino. Serveres uden dekantering ved 12-16°C.

”…two excellent tawnies”. Sådan beskriver den kræsne portvinsguru Richard Mayson de hhv. 10 & 20 år gamle Tawny Ports fra Delaforce. Og vi kan kun erklære os enige: MASSER af smæk for skillingen!

Chefønolog hos Real Coampanhia Velha/Delaforce er den talentfulde Jorge Moeiro, som også kendes fra Quinta de la Rosa samt fra sin egen vingård, Poeira. Jorge Moeira er ekstremt kvalitetsbevidst og baserer Delaforces premium ports på udvalgt druemateriale fra klasse A-vinmarker som Quinta das Carvalhas i Pinhão og Quinta do Sibio i sidedalen Roncão.

His Eminence´s Choice 10 Year Old Tawny Port er et blend af 6 til 30 år gamle vine, fremstillet på klassiske Douro-sorter som Touriga Franca,Touriga Nacional og Tinta Roriz. Mosten er vinificeret ved en blanding af traditionelle, fodtrampede lagares samt ved autovinikation. Fodtrampede lagares maksimerer udtræk af farve, smag og struktur, mens autovinifikation giver skånsomt udtræk og smidigere vin. ”10 Year Old” indikerer en vin blandet af komponenter med en gennemsnitsalder estimeret til ca. 10 år. Modnet på en blanding af ståltank og gamle kastanje- og egetræsfade. Filtreret før aftapning. Restsukker: 101,5 g/l. Produktion: 50.000 flasker. 

Om Delaforce

 “A company whose wines you should look out for.”

Således introduceres Delaforce af Charles Metcalfe, en af Englands førende eksperter i portugisisk vin.

Og Delaforce ER et højt respekteret portvinsmærke med stolte traditioner. I 1868 blev firmaet grundlagt af George Henry Delaforce, som var efterkommer af en landflygtig huguenotfamilie. Delaforce opnåede hurtigt stor anerkendelse for sine evner som blender, og huset blev i 1894 udnævnt til kongelig leverandør.

Portugal overgik i begyndelsen af 1900-tallet fra kongedømme til republik, men det kongelige våbenskjold er bevaret på flere af Delaforces vinetiketter. Efter 100 år på familiehænder måtte Delaforce i 1968 afhænde sit firma til multinationale IDV, som i forvejen ejede et andet kendt portvinshus, Croft.

I perioden 2001-2007 tilhørte Delaforce berømte Taylor Fladgate, men fra 2008 og frem til i dag har Delaforce været en del af Silva Reis-familiens Real Companhia Velha (Royal Oporto), det gamle kongelige kompagni.

Chefønolog for Real Companhia Velha og Delaforce er den talentfulde Jorge Moeiro, som også kendes fra Quinta de la Rosa samt fra sin egen vingård, Poeira. Jorge Moeira er ekstremt kvalitetsbevidst og baserer Delaforces premium ports på udvalgt druemateriale fra klasse A-vinmarker som Quinta das Carvalhas i Pinhão og Quinta do Sibio i sidedalen Roncão.

Selvom loven tillader omkring 40 forskellige druesorter til portvinsproduktion, har Delaforce strengt fokus på de 6 topsorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinta Amarela. Disse druetyper er udvalgt for deres overlegne kvalitet og finesse. Hver enkelt druesort har sit eget særpræg, som føjer en ekstra dimension til det færdige portvinsblend.

Fra ung frugtig LBV og langlivet Vintage Port til fadmodnet Tawny Port – Delaforce leverer topanmeldt verdensklasse over hele linjen – og altid til konkurrencedygtige priser. Kvaliteten er stadig en konge værdig.

Passer godt til

Ost

Dessert

Aperitif

Nødder

Frugt

Portvinstype Tawny
Servering 12-16 °C
Alkohol 20 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
209,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Barego'mad

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Ekstra Bladet

90 Point

Vinhulen.dk

90 Point

Wine Enthusiast

90 Point

Wine Spectator

Bestil inden

2 timer 26 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter