
Crognolo 2013 Magnum
Magnum er dyrere at producere, der er kun produceret få af dem og de er eftertragtede. Specielt når vinen har hele 95 point af James Suckling.
Tilmed i en flot original trægavekasse.
Italienerne kalder Crognolo "The Tignanello Killer" - og ikke uden grund, da den ofte har bedre anmeldelser end den verdensberømteTignanello fra stjerneproducenten Antinori. Druesammensætningen er Sangiovese tilsat lidt Merlot og Cabernet, meget lig Tignanello.
Topanmelderen James Suckling er en af verdens mest erfarne anmeldere af vin fra Toscana, han har givet vinen 95 point.
Lots of currants, blueberries, vanilla and floral character on the nose and palate. Full body, fine tannins and a fresh finish. Edgy contrast of acidity, ripe fruit and wood. Stylish, savory and delicious. A blend of sangiovese and merlot. One of the best values amongst Super Tuscan reds.
Intens rød farve. Indsmigrende bouquet af moden frugt og kirsebær efterfulgt af krydrede noter. Meget fyldig, velafbalanceret og intens i munden, flot afrundede tanniner og smuk dybde, med lang, lækker afslutning.
Vinen er fremragende nu, men vil bare blive bedre og bedre de næste år. Står "lige i skabet" både til Julemad, oksekød og kraftig nytårssteg - gerne på grillen. Alk: 13,5%.
Supervins unikke garanti:
Hvis du ikke er tilfreds med vinen, tager vi alle flasker retur på vores regning og returnerer betalingen. Det gælder også den første, åbnede flaske (maks. 1 md. efter levering).
Crognolo 2013 Magnum passer godt til...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale