
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2015
Etna Animardente er en gigantisk succes-vin, der produceres af 99 point-huset Tenuta Sette Ponti, der har velsignet vinverdenen med udødelige topvine som Orma, Oreno, Crognolo, Mahâris og Saia.
Animardente laves på vingården Contrada Santo Spirito di Passopisciaro, som råder over 14 ha med mere end 60 år gamle vinstokke 700 meter oppe på vulkanen Etna.
Modedruen Nerello Mascalese er kendt som Siciliens Pinot Noir, og Animardente 2015 er dit perfekte alternativ til Barolo og rød bourgogne!
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2015?
Vinen sejler brilliant kirsebærrød rundt i glasset.. Næsen hypnotiserer med delikate dufte af røde blomster, skovbund, tobak, urter, læder og mineralsk aske, der knyttes til en smukt buket af vinens saftige, kølige kirsebærfrugt.. I munden elegant silkeblød med de lækreste lækre røde bær og en sitrende mineralsk elegance! Smuk kirsebærfinish med friske grønne urter og fine tanniner.. Helt igennem fremragende - og det perfekte alternativ til Barolo og stor rød bourgogne. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype