
Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2018
- Nærmeste nabo? Mazis-Chambertin Grand Cru!
Les Corbeaux er med sit jernholdige og rustfarvede terroir en kilde til fantastiske bourgognekøb, da vinkvaliteten ligger langt tættere på Mazis-Chambertin, end prisforskellen synes at antyde…
Stéphane Brocard har selv fadmodnet denne topbourgogne, som er købt direkte fra tank hos et af Gevrey-Chambertins fremtrædende familiehuse (som roses til skyerne af bl.a. Robert Parker, Clive Coastes og Serena Sutcliffe, og som har en tæt relation til verdensberømte Joseph Roty).
Nyd den til grillet fisk med rødvinssauce, fjerkræ, andebryst, fulglevildt, saftige steaks, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2018?
Dyb kirsebærfarve i glasset. Næsen er en flot koncentreret elegantier… Fra glasset svæver først delikate aromaer af violer, orangeskal, jordbær, blommer og kirsebær, der straks får følgeskab af diskret skovbundsparfume, kaffegrums, kanel, lakrids og chokolade. I munden silkeblød og velgørende kødfuld med fine lag-på-lag (på lag!) af frugt, fad og mineralitet. Seriøs, Grand Cru-koncentreret finish med sitrende mineralsk syre, luksuriøse søde krydderier og fløjlslækre tanniner. Mums! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2018 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage