Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2018
Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 points. Powerful wine.. from a parcel close to the series of Grand Cru vineyards” – Wine Enthusiast (årg. 2015)
- Nærmeste nabo? Mazis-Chambertin Grand Cru!
Les Corbeaux er med sit jernholdige og rustfarvede terroir en kilde til fantastiske bourgognekøb, da vinkvaliteten ligger langt tættere på Mazis-Chambertin, end prisforskellen synes at antyde…
Stéphane Brocard har selv fadmodnet denne topbourgogne, som er købt direkte fra tank hos et af Gevrey-Chambertins fremtrædende familiehuse (som roses til skyerne af bl.a. Robert Parker, Clive Coastes og Serena Sutcliffe, og som har en tæt relation til verdensberømte Joseph Roty).
Smagenote
Dyb kirsebærfarve i glasset. Næsen er en flot koncentreret elegantier… Fra glasset svæver først delikate aromaer af violer, orangeskal, jordbær, blommer og kirsebær, der straks får følgeskab af diskret skovbundsparfume, kaffegrums, kanel, lakrids og chokolade. I munden silkeblød og velgørende kødfuld med fine lag-på-lag (på lag!) af frugt, fad og mineralitet. Seriøs, Grand Cru-koncentreret finish med sitrende mineralsk syre, luksuriøse søde krydderier og fløjlslækre tanniner. Mums! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Closerie des Alisiers Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux
95/100 Wine Enthusiast (årg. 2015)
“This powerful wine is both dense and rich. Its tannins and acidity bode well for aging, while the red plum and berry fruits add to promise for the future. to the series of Grand Cru vineyards, the wine shows the density of this fine vintage and its potential.”
Nyd den til grillet fisk med rødvinssauce, fjerkræ, andebryst, fulglevildt, saftige steaks, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra den 3,2 hektar lille 1er Cru Les Corbeaux, hvis jernholdige og rustfarvede terroir ligger klemt ind i smørhullet mellem landsbyen Gevrey-Chambertin og Grand Cru-nabomarken Mazis-Chambertin. Les Corbeaux er en sikker kilde til fantastiske bourgognekøb, da vinkvaliteten ligger langt tættere på Mazis-Chambertin, end prisforskellen synes at antyde…
Druerne høstes fra 40 år gamle vinstokke, der på det veldrænede terroir yder beskedne 35 hektoliter pr. hektar… hvilket er stærkt fremmende for kvalitetspotentialet! Vinen gærer efter traditionelle burgundiske foreskrifter og modner 15 måneder på 228 liter egetræsfade, heraf 20% helt nye.
Om Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard)
Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Læs mere