
Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016
Verdens største rødvin på Mourvèdre-druen? Sydfranske Bosc Negre byder sig til...
Rhône-guruen Jeb Dunnuck har testet næsten 200 af verdens største Mourvèdre-vine. INGEN opnår flere point end Bosc Negre 2016 fra sydfranske Château Puech Haut.
Kulsorte Mourvèdre er powerdruen i Châteauneuf-du-Pape og superstjernen i Bandol, men hos Château Puech-Haut, som ligger i St-Drézery, når kvaliteten et endnu højere niveau. Topvinen Bosc Negre kommer fra en sydvendt enkeltmark med samme type rullesten som i Chateauneuf-du-Pape.
Chateau Puech-Haut holder høstudbyttet helt nede på 20 hl. pr. hektar. Resultatet er en lille produktion af druer og vin med unik klasse og koncentration.
Nyd vinen til lam, peberbøf, vildtkød – gerne stegt/grillet og garneret med krydderurter. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016?
Mørk og dyster i glasset. Næsen spænder fra frisk mynte og peber til fuldmodne brombær og sorte kirsebær, der komplekst suppleret af tørret kød, svesker, tobak, røg, lakrids, og chokolade. I munden brager vinen igennem med flot krydret bærfrugt, smooth tanniner og underliggende mineralsk friskhed. Vinen slutter langt med pikante indslag af urter, peber og nellike. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage