
Château de Meursault Beaune 1er Les Greves Rouge 2011
En smuk og fuldendt burgunder, hvor der er skruet helt op for frugten og charmen!
Les Greves grænser op til den højt ansete 1. Cru Les Teurons og er kendt for sit unikke, stenede terroir og veldrænede jordbund, der er som skabt til druedyrkning og store vine…
Elegant og svævende med en kraftfuld og karakteristisk smag, der skriger Pinot Noir og fornemhed i glasset. I sandhed en betagende Beaune fra Château de Meursault, hvis vine er at finde på Michelin-restauranter mange steder i verden!
Anbefales til rødt kød som tatar, lyst fjerkræ, fuglevildt, charcuteri og modne, faste oste. Server ved 15-17 °C.
Hvordan smager Château de Meursault Beaune 1er Les Greves Rouge 2011?
Smuk kirsebærrød farve i glasset med begyndende modne toner. Vinen indledes smukt med varm, rød kirsebærfrugt, der suppleres af lyse hindbær- og jordbærtoner, som snart indtager scenen og danser taktfuldt med. Animalske indslag af kostald og læder erobrer opmærksomheden, inden noter af muld, skovbund, svampe og trøfler følger trop i oplevelsen, der også har lidt behageligt lakridset over sig. Med tanniner, der næsten smelter på tungen og et lille pikant Pinot-bid, inden vinen kommer i mål med silkeblød sikkerhed. Et mageløst studie i elegance malet med en præcis pen. Virkelig veludført vin! Drik nu eller gem 15-20 år fra høståret.
Hvordan er Château de Meursault Beaune 1er Les Greves Rouge 2011 fremstillet?
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir. Druerne håndhøstes fra 1. cru’en Les Greves, der ligger i Côte de Beaune med Les Teurons på venstre side. Efterfølgende gennemgår druerne en kølig maceration, der varer mellem 15-18 dage for at udtrække tannin, farve og smagsstoffer. Gæringen varer mellem 5-6 dage. Regelmæssige overpumpninger finder sted undervejs. Herefter får vinen lov til at modne på burgundiske fade i 15-18 måneder, heraf minimum 35 % nye og nogle 1-2 år gamle.
Druer
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Gemmepotentiale





