
Château Côtes de Blaignan Cru Bourgeois Médoc 2016
Hyldet af Wine Enthusiast som et af Médocs 8 bedste køb unde r $30...
I mere end 150 år har Château Côtes de Blaignan været styret af samme familie, så det er egentlig ikke mærkeligt, at denne silkebløde vin emmer af personlighed og en nærmest Margaux-agtig elegance...
Årgang 2016 har 97 point i Robert Parkers Vintage Chart, og naboen er den flere hundrede kroner dyre Château Potensac.... Hvem sagde value-for-money?
Gold Medal – Concours de Bordeaux Vins d’Aquitaine
Nyd den til godt oksekød, lam, andebryst, fuglevildt, svampe, kalv, confit de canard og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Côtes de Blaignan Cru Bourgeois Médoc 2016?
I glasset mørk kirsebærrød med lilla kant… Wauw, en næse! Er der Cru Classé i flasken? Solbær, solbær og flere solbær. Hindbær, viol og mørke blommer. Urtet mynte. Mineralsk grusgrav og blyant. Røg, kaffebønner og sød pibetobak fra den 18 måneder lange barriquemodning… I munden først smooth og Margaux-feminin. Så med en koncentration og kompleksitet, der langsomt bygger sig op og gør indtryk! Tanninerne er flot afrundende og venlige, men det her er bestemt en Médoc med gemmepotentiale… Klassisk venstrebredsvin. Viirkelig pragtfuld! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Château Côtes de Blaignan Cru Bourgeois Médoc 2016 passer godt til...
Hvordan er Château Côtes de Blaignan Cru Bourgeois Médoc 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et klassisk Médoc-blend af 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 4% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Druerne høstes fra 35 år gamle og tætplantede vinstokke på et grusholdigt terroir, der flere steder støder direkte op til berømte Château Potensac. Terroirets varme grusbanker tæt ved Gironde-flodmundingen egner sig fortrinligt til den ”sene” kongedrue Cabernet Sauvignon – og skaber grundlag for fremstilling af seriøs Médoc-vin med ambitioner som Cru Classé! Sidst på sommeren igennem fjernes bladene omkring drueklaserne manuelt, så druerne kan solbade sig til ekstra modenhed af smag og tanniner.
Efter høsten sorteres druerne grundingt i vineriet. Gæringen sker på ståltank og betontank med frugtbevarende temperaturstyring ved 28°C. Selve gæringen er overstået på 8-10 dage, men drueskallerne får lov at afgive farve, smag og tanniner til vinen i hele 4-5 uger med hyppige overpumpninger. Herefter omstikkes vinen til 18 måneders modning på franske barriquefade, heraf 1/3 helt nye og resten 1-2 år gamle.
Om Chateau Cotes de Blaignan
Her har familien Francisco, ret ekstraordinært for området, været ejere siden 1870. I dag under ledelse af femte generations Stéphanie Francisco, der sætter en ære i at fremstille silkeagtig og delikat Médoc med personlighed og elegance.
Vinene nyder også godt af et fantastisk grusholdigt terroir på 32 hektar, der sigende for kvaliteten flere steder grænser direkte op til berømte Château Potensac!
Resultatet er en eksemplarisk Médoc. Omhyggeligt vinificeret og modnet på de bedste barriquefade, så frugtintensitet og fakrydderi rammer den perfekt balance.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener















