



Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019
En Fronsac-nabo i superform!
Forrige årgang var ”Editor’s Choice” hos Wine Enthusiast, og nu melder James Suckling ind fanklubben…
Savner du en mini-Pomerol til minipris, så bør du afgjort smage Cleyrac i jubelårgangen 2019. Den unge vinmager Lydia Coudert sin vin fra nogle af de ældste vinstokke på Cleyracs enkeltmark nær grænsen til Fronsac….
Lydia holder jorden sund med pløjning. Hun bruger aldrig herbicider. Biodiversiteten er i top, da vinmarkerne ligger tæt på eng- og skovområder. I vineriet får vinene lov at spontangære med terroirets egen gær, og der svovles absolut minimalt.
Resultatet er ikke kun HVE3-certificering for bæredygtighed, men også en unik renhed i vinene, der fortjent høster flotte internationale ratings... Triumferende top value!
Nyd den til grillet oksekød, saftige steaks, lam, gris, andebryst, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019?
Nyskænket præsenterer Château Cleyrac sig med mørk kirsebærrød kerne og violet kant… Næsen emmer af 2019-klasse med dyb og vibrerende duft af violer, blommer, hindbær og solbær, der åbner op for fine strejf af chokolade, kaffe, mynte, blyant og tobak. I munden forrygende lækker - og så Merlot-blød at det er svært ikke at tænke Pomerol… Koncentrationen, friskheden tanninerne spiller balanceret sammen, og der er god tid til at nyde de mange fine nuancer i eftersmagen… Fremragende højrebredsvin ! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret,
Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019 passer godt til...
Om Chateau Cleyrac
Siden de første vinstokke blev sat i jorden tilbage i 1860, har Château Cleyrac kun skiftet hænder enkelte gange. I mere end 15 år har slottet være end del af Vignobles Coudert, der også står bag Château Castaganc i Fronsac.
Siden 2016 har den unge 5. generations-winemaker Lydia Coudert haft stået i spidsen for Cleyracs 12 hektar med Merlot og Cabernet Sauvignon. Og hendes tilgang er meget miljøbevidst…
Lydia holder jorden sund med pløjning. Hun bruger aldrig herbicider. Biodiversiteten er i top, da vinmarkerne ligger tæt på eng- og skovområder. Hun lader vinene spontangære med terroirets egen gær, og hun bruger kun minimal svovling.
Resultatet er ikke kun HVE3-certificeringen for bæredygtighed, men også flotte ratings fra store internationale vinanmeldere som Wine Enthusiast og James Suckling.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener