
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018
Av, for en blockbuster-Merlot…! Med frugtpower som St-Émilion Grand Cru Classé. Smygende silkeblød tekstur som Pomerol. Og dejligt fri for snobbede tendenser i sin charmerende, buttede og godmodigt drillende bourgogneflaske!
Adrien Surain har investeret store summer i vinmark og vineri, og med 96 point fra verdens bedste sommelier, Luca Gardini, blev Popcorn 2016 et foreløbigt gennembrud. Pssst! Den nye årgang 2018 er endnu bedre!
Fænomenet Château Surain er for længst gået globalt.. Adrien har solgt både Popcorn og News Drinker til flere 3 stjernede Michelin-restauranter i Asien, hvor chefsommeliererne aldrig har smagt mage til saftig, nytænkende Bordeaux. Prøv den!
Nyd vinen som den er – eller til oksekød, lam, gris, and eller charcuteri. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018?
Mørk kirsebærrød med sort-lilla skær.. Næsen byder velkommen med udslåede arme, våde kindkys og en næsten overstadig, jovial charmeduft.. Friskplukkede violer, hindbær i fløde, sorte kirsebær, blommer, blåbær og solbær, som efter et par slyngture i glasset åbner op for lakrids, trøfler, tobak og chokolade. Wauw..! I munden fyldig med 15% alkohol og mega smooth frugtpower… uden at gå på kompromis med de saftige, læskende og nærmest legende kvaliteter, der er blevet et vartegn for vinene fra Adrien Surain.. Lang og harmonisk finish med venlige sillketanniner. Bravo! Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018 passer godt til...
Om Chateau Surain
Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).
Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.
2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har den frugtfanatiske Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken - og har investeret 25.000 Euro i at løfte druekvaliteten op på et endnu højere niveau...
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener