
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016
St-Émilion Grand Cru Classé og Pomerol kan bare komme an. Adrien Surain giver her et herligt bud på, hvad topanmeldt rød Bordeaux også kan være...
Ung, frisk og bærfrugtig Merlot med luksuriøse trøffelnoter à la Pomerol. Ligeså sublim saftig og nem at nyde, som den er at betale.
Lavet på økologisk dyrkede druer. Skål.
Nyd vinen som den er – eller til oksekød, lam, gris, and eller charcuteri. Servér ved 16-18°C
Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).
Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.
2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken.
Som historien viser, er Bordeaux meget andet end investeringsfonde, glamour og Cru Classé. Det glæder os, at Surain-familien tager kampen op, for deres vin er tæskegod!
Hvordan smager Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016?
Dyb og tæt rubinrød farve. Næsen er frisk og emmer uimodståeligt af røde og mørke bær. I munden lækker blød med tonsvis af saftig, sexet Merlot-frugt, der i den lange eftersmag giver plads til urter, krydderi og et behageligt tanninbid. Flot, harmonisk højrebredsvin! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Om Chateau Surain
Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).
Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.
2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har den frugtfanatiske Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken - og har investeret 25.000 Euro i at løfte druekvaliteten op på et endnu højere niveau...
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage