



Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020
Magisk Merlot og dobbelt guldmedaljevinder! En ’’mini-Pomerol’’, der alligevel er alt andet end lille, når man for alvor får smagt på den og fatter kvaliteten i glasset!
Signaturvinen fra Adrien Surain bliver sammenlignet med Pomerol og skamrost af anmelderne, der elsker den frugtlækre ’’allemandsvin’’.
Mikroproducenten har investeret 25.000 Euro i vingården, hvor kvaliteten virkelig er blevet løftet, og det høster han frugterne af nu. Med sin silkebløde og umådeligt frugtlækre vin viser Adrien i hvert fald, at Bordeaux er for alle og ikke behøver at koste en jetjæger for at være godt…
Blød Pomerol-power og masser af mørke bær, der virker dragende på de fleste Bordeaux-elskere og vinnydere i det hele taget – det bliver et stort ja tak herfra til Surains seriøse Merlot!
Adrien Surain kan bare noget! Vildere Bordeaux-vin til prisen findes næppe i denne verden…
...........
Nyd den som hyggevin – eller til steaks, andebryst, lam og charcuteri. Servér ved 15-17°C.
Hvordan smager Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020?
En flot mørk kirsebærfarve i glasset. En smuk afsløring af den dybeste mørke frugt i form af brombær, solbær og blommer, frugtpower for de fleste, der vil fange både feinschmeckere såvel som almindelige vinnydere. Vinen fortsætter med at fortrylle med sine urtede aromaer, sødmefulde lakridsede fornemmelser samt strejf af chokolade og tørret tobak. En dejlig fylde og fedme omslutter tanninerne, mens en spidsfindig elegance og ungdommelig friskhed nuancerer og fuldkommer udtrykket. Indbydende og yderst letdrikkelig Merlot, der er meget mere kompleks end prisen antyder!
Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020 passer godt til...
Om Chateau Surain
Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).
Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.
2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har den frugtfanatiske Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken - og har investeret 25.000 Euro i at løfte druekvaliteten op på et endnu højere niveau...
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold